NATO trebuie sa suplimenteze, temporar, prezenta militara in Europa de Est, afirma generalul Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa, denuntand zbururile "provocatoare" efectuate de Rusia in apropierea spatiului european.

Alianta Nord-Atlantica a interceptat saptamana trecuta numeroase avioane militare ruse, in apropierea spatiului aerian european. "In opinia mea, cred ca ne transmit un mesaj, acela ca sunt o mare putere", a spus generalul Philip Breedlove. "Au fost efectuate zboruri in formatii mari, cu traiectorii provocatoare", a subliniat Breedlove, potrivit MEDIAFAX.

"Am avut dreptate in privinta mentinerii unei prezente permanente in Europa. Acum, pe fondul presiunilor intense resimtite in estul Europei (...), consideram necesara o prezenta militara suplimentara prin rotatie, pana cand situatia se va normaliza", a subliniat Breedlove, citat de site-ul BreakingDefense.com.

De altfel, generalul NATO a precizat ca 250-300 de consilieri militari rusi sunt in continuare pe teritoriul Ucrainei.

Saptamana trecuta, Alianta Nord-Atlantica a anuntat efectuarea a numeroase operatiuni de interceptare in contextul intensificarii activitatilor aeriene ale Rusiei in Marea Neagra, Marea Baltica si Marea Nordului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.