Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov a declarat ca relatiile ruso-americane au ajuns la cel mai scazut nivel, iar aceasta stare va dura mult timp.

"Am coborat mult. Sper ca aceasta scadere a nivelului de cooperare a atins baza" si nu va merge mai jos, a declarat seful diplomatiei ruse, in cadrul unei conferinte in fata participantilor la proiectul "Universitatea civila", organizat la Moscova de partidul de guvernamant Rusia Unita.

"Pentru moment, acest proces avanseaza fara o noua scadere, dar de asemenea fara o tentativa de ameliorare a relatiilor", a adaugat ministrul, precizand totusi ca "acesta nu este un nou Razboi Rece". Aceasta perioada de racire a relatiilor "va fi durabila", a apreciat el, adaugand ca "revizuirea de catre americani a locului lor in lume (...) va necesita timp".

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta unui cotidian sarb, presedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe omologul sau american Barack Obama ca are o atitudine "ostila" fata de Rusia. Criza ucraineana a condus la o deteriorare a relatiilor dintre Washington si Moscova fara precedent de la destramarea URSS in 1991. SUA si Rusia au o disputa de trei ani si pe tema Siriei, americanii sustinand opozitia, in timp ce rusii sunt aliatii regimului presedintelui Bashar al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.