Insurgentii prorusi au fost rugati de catre Vladimir Putin sa sa deschida un coridor umanitar pentru militarii ucraineni incercuiti in zonele de conflict.

"Ii indemn pe insurgenti sa deschida un coridor umanitari pentru militarii ucraineni aflati in incercuire, pentru a evita o crestere a numarului de victime", a declarat Putin. "Le cer insurgentilor sa le permita militarilor ucraineni sa iasa fara obstacole din zona de conflict, pentru a-i lasa pe acestia sa se intoarca la familiile lor. De asemenea, ranitii trebuie sa beneficieze in mod urgent de ingrijiri medicale", a adaugat presedintele rus. El a afirmat ca multi dintre militarii ucraineni aflati in incercuire sunt implicati in operatiuni militare "fara voia lor".

De asemenea, Putin a indemnat autoritatile ucrainene sa inceteze activitatile militare in estul tarii si sa initieze negocieri. "Le indemn din nou pe autoritatile de la Kiev sa inceteze actiunile militare, sa inceteze focul, sa inceapa negocieri cu reprezentantii insurgentilor si sa solutioneze toate problemele doar pe cale pasnica", a declarat presedintele Rusiei. Potrivit lui Putin, este "evident" ca fortele separatiste au obtinut "succese considerabile" in contraofensiva lor. El a mentionat, de asemenea, ca Rusia este "pregatita sa ofere si va oferi" ajutor umanitar regiunii de est a Ucrainei. Afirmatiile presedintelui rus intervin in contextul tensionarii situatiei in estul Ucrainei, anunta MEDIAFAX.

Obama acuza Rusia de violenta


Presedintele american, Barack Obama, a declarat joi ca "Rusia este responsabila de violentele din estul Ucrainei. Violenta este incurajata de Rusia. Separatistii sunt antrenati de Rusia. Ei sunt inarmati si finantati de Rusia"
. Obama si cancelarul german Angela Merkel au "avertizat ca un astfel de comportament (al Rusiei) nu poate ramane fara consecinte".

Administratia prooccidentala de la Kiev a afirmat joi ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk. Kievul a denuntat, de la inceputul crizei, prezenta unor mercenari si militari rusi pe teritoriul ucrainean. Aleksandr Zaharcenko, "premierul" autoproclamatei "Republici populare Donetk", a confirmat ca aproximativ 4.000 de mercenari rusi, inclusiv multi militari activi aflati in concediu, au participat in ultimele luni la luptele din sud-estul Ucrainei. Insa Ministerul rus al Apararii a dat asigurari ca in estul Ucrainei nu sunt militari rusi.

Citeste si Berlinul si Washingtonul "crucifica" Rusia: Actiunile nu vor ramane fara consecinte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.