Un turist rus care a urcat pe Podul Brooklyn din New York pentru a face poze cu telefonul mobil a comparut luni in fata justitiei si a fost plasat in detentie, a anuntat o sursa judiciara, relateaza AFP, citat de MEDIAFAX.

Iaroslav Kolsin, in varsta de 24 de ani, purtand pantaloni scurti, o casca si un rucsac, a urcat pana in varful podului duminica la pranz, cu ajutorul unor cabluri. El a facut poze de pe unul dintre cele doua turnuri ale podului, cu telefonul mobil, dupa care a coborat fara probleme.

Insa un politist a dat alerta, vazandu-l in timp ce se catara, i-a transmis semnalmentele si a cerut o interventie aeriana si maritima.

Politia a precizat ca tanarul nu a produs nicio paguba si ca nimeni nu a fost ranit.

Rusul a fost retinut pe loc si a fost acuzat de punerea in pericol a celorlalti, obstructionarea administratiei, incalcarea proprietatii si tulburarea ordinii publice. Aceste acuzatii i-au fost comunicate luni, intr-o audiere, in cartierul Brooklyn.

O cautiune in suma de 5.000 de dolari a fost stabilita pentru eliberarea tanarului, dar nu a fost platita pana luni seara, iar rusul, venit la New York intr-o calatorie organizata, se pregatea sa petreaca a doua noapte in detentie.

O noua audiere a fost stabilita la 29 august.

Este a doua oara in decurs de cateva saptamani cand securitatea Podului Brooklyn este vizata, iar primarul Bill de Blasio a declarat luni ca orasul va lansa o "reexaminare completa" a securitatii podului.

In noaptea de 21 spre 22 iulie, doi necunoscuti s-au catarat pe pod si au inlocuit cele doua steaguri americane de pe turnuri cu steaguri albe de aceeasi marime.

Aparitia acestor steaguri albe, intr-un oras in continuarre extrem de sensibil la probleme de securitate, a declansat o ancheta a politiei, care a exclus in mod oficial o legatura cu terorismul, dar a consolidat masurile de securitate la podurile principale.

Doi artisti germani, Mischa Leinkauf, in varsta de 37 de ani, si Matthias Wermke, in varsta de 35 de ani, de la Berlin, au revendicat intre timp operatiunea, afirmand ca au vrut sa "capteze" frumusetea acestui spatiu public.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.