Sapte palestinieni au fost ucisi in mai multe raiduri aeriene israeliene efectuate sambata dimineata in Fasia Gaza, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Ashraf al-Qudra, revizuind in crestere bilantul anuntat anterior, relateaza AFP.
Primele patru victime au fost ucise intr-un raid efectuat la Jebaliya, in nordul Fasiei Gaza. Ulterior, doi palestinieni au fost ucisi mai la sud, la Deir el Balah. La putin timp dupa acest raid, un tanar in varsta de 17 ani a decedat in urma unui raid efectuat in orasul Gaza.
Aceste atacuri, survenite in a cincea zi a campaniei efectuate cu scopul de a pune capat lansarii unor tiruri de rachete din Fasia Gaza inspre Israel, ridica la peste 110 numarul palestinienilor ucisi, transmite MEDIAFAX.
Incepand de marti, aproximativ 660 de obuze si rachete au fost lansate din Fasia Gaza, 140 fiind interceptate de sistemul de aparare Iron Dome, a anuntat armata israeliana in cursul serii de vineri.
Intr-o conversatie la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, presedintele american Barack Obama a propus medierea Statelor Unite pentru restabilirea calmului, exprimandu-si temerea in privinta unei "escaladari" a tensiunilor in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.