Rusia va continua sa le asigure protectia etnicilor rusi de pe teritoriul Ucrainei, avertizeaza presedintele Vladimir Putin, apreciind ca armistitiul de sapte zile aplicat de Administratia de la Kiev este "insuficient".

"Vom continua sa ii protejam pe etnicii rusi din Ucraina, dar speram ca nu va fi necesara forta militara", a declarat Putin.

"Vom urmari situatia si vom actiona in consecinta", a subliniat Putin.

"Cele sapte zile de armistitiu sunt insuficiente. Armistitiul trebuie prelungit si trebuie sa conduca la negocieri substantiale intre parti", a adaugat presedintele Rusiei. Administratia de la Kiev si insurgentii prorusi au anuntat ca mentin un armistitiu, valabil pana pe 27 iunie.

Vladimir Putin a cerut marti Parlamentului sa anuleze autorizarea pentru o interventie militara in Ucraina pe care a solicitat-o in martie. "Vreau sa creez conditiile pentru un proces politic", a explicat Putin la Viena, unde s-a intalnit cu presedintele austriac Heinz Fischer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.