Presedintele rus, Vladimir Putin, si omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, au discutat despre o eventuala incetarea a focului dupa ce doi jurnalisti rusi au fost ucisi in conflictul care opune armata ucraineana militiilor proruse din estul tarii.

Vladimir Putin si Petro Porosenko au evocat posibilitatea incheierii unui "armistitiu in zona de operatiuni militare din sud-estul Ucrainei", a dezvaluit Kremlinul, la finalul unor discutii intre cei doi sefi de stat in cursul carora presedintele Federatiei Ruse si-a exprimat ingrijorarea dupa ce doi jurnalisti ai televiziunii ruse au fost ucisi in Ucraina.

Presedintele rus a subliniat importanta asigurarii securitatii jurnalistilor in Ucraina, in timp ce Porosenko a promis ca autoritatile ucrainene vor deschide o ancheta pentru a se stabili circumstantele in care cei doi jurnailisti rusi au murit, a anuntat Kremlinul, conform MEDIAFAX.

"Petro Porosenko a prezentat condoleante pentru moartea unor reprezentanti ai presei ruse si i-a dat asigurari presedintelui ca o ancheta exhaustiva va fi efectuata sub conducerea sa", a anuntat cabinetul lui Putin.

De asemenea, liderul ucrainean prooccidental s-a angajat sa ia masurile de securitate necesare pentru protejarea reporterilor care acopera conflictul, a adaugat Kremlinul.

Marti, Igor Korneliuk, un jurnalist al grupului de televiziune VGTRK, a fost ucis in urma unui bombardament al fortelor ucrainene in apropiere de Lugansk (estul Ucrainei).

Postul de televiziune VGTRK a confirmat ulterior decesul unui alt angajat, Anton Volosin, un inginer de sunet care a fost dat disparut si al carui trup neinsufletit a fost gasit de rebeli intr-o zona de operatiuni militare.

Trupurile neinsufletite ale celor doi jurnalisti vor fi repatriate miercuri.

Potrivit Reporters sans frontières, cinci jurnalisti au fost ucisi de la inceputul anului in Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.