Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca nu-i este frica de NATO, raspunzand comentariului unui jurnalist care a prezentat Alianta Nord-Atlantica drept o "tumoare canceroasa" in crestere.

"Nu ne este frica. Mie nu mi-e frica si nu trebuie sa-i fie frica nimanui", a declarat Putin, raspunzand unei intrebari adresate de catre jurnalistul Dmitri Kiselev, in cursul sesiunii televizate de intrebari, transmite MEDIAFAX.

"Putem sa le inabusim cu totii, de ce va este frica?", a adaugat presedintele.

"Blocul NATO se dezvolta ca o tumoare canceroasa", a declarat anterior Dmitri Kiselev, invitandu-l pe Putin sa-si spuna parerea pe aceasta tema.

Jurnalistul, animator al unei emisiuni duminicale care are un ton puternic antioccidental pe postul public rus, a fost numit in decembrie, de catre Putin, la conducerea unei noi entitati a audiovizualului rus extern. In martie, cand criza ucraineana s-a transformat intr-o confruntare geopolitica Est-Vest, el a subliniat, pe post, ca Rusia ramane "singura tara din lume capabila sa transforme Statele Unite in cenusa radioactiva".

Kiselev se afla, din martie, pe lista cu rusi vizati de sanctiuni a Uniunii Europene - dupa alipirea la Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea -, in calitate de "figura-cheie a propagandei guvernamentale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.