Presedintele rus, Vladimir Putin, a cerut, joi, Republicii Moldova si Ucrainei sa ridice imediat blocada impusa Transnistriei, relateaza Interfax, in pagina electronica.

Putin a propus, de asemenea, in cadrul sesiunii sale televizate de intrebari si raspunsuri, intensificarea dialogului privind viitorul Transnistriei, relateaza Itar-Tass, in pagina electronica.

"Este o problema serioasa - Transnistria. Acolo locuiesc multi cetateni rusi, care sunt pentru Rusia. Oamenii au propria viziune fata de viitor. Trebuie sa avem un dialog cu Republica Moldova si Ucraina", a declarat presedintele rus, citat de portalul Unimedia, transmite MEDIAFAX.

El considera ca locuitorii din Transnistria trebuie sa isi decida singuri viitorul, adaugand ca Rusia va continua dialogul cu Republica Moldova si Ucraina in cadrul formatului 5+2.

"Trebuie sa intensificam formula 5+2. Trebuie urgent sa scoatem blocada R.Moldova si Ucrainei. Cetatenii care locuiesc in Transnistria trebuie sa decida singuri ce vor", a precizat Putin, citat de portalul moldovean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.