Duma de Stat, a ratificat tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia, semnat marti de catre Vladimir Putin cu lideri prorusi din aceasta peninsula situata in sudul Ucrainei.

Camera inferioara a Parlamentului rus, Duma de Stat, a ratificat tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia, semnat marti de catre presedintele Vladimir Putin cu lideri prorusi din aceasta peninsula situata in sudul Ucrainei, transmite MEDIAFAX.

Ratificarea a fost adoptata cu 443 de voturi pentru si unul impotriva. Un singur deputat, Ilia Ponomarev, din cadrul partidului Rusia Dreapta (centru-stanga), a votat impotriva. El a apreciat, intr-un mesaj postat pe blog, ca Rusia a comis o "mare greseala" grabindu-se sa integreze Crimeea.

Deputatii au adoptat totodata o lege constitutionala privind incorporarea Crimeei in teritoriul rus. Camera superioara a Parlamentului rus, Consiliul Federatiei, urmeaza sa examineze aceste doua texte vineri.

Kremlinul a anuntat marti, dupa ce Putin a semnat tratatul, ca Crimeea era considerata imediat ca facand parte din Rusia, sfidand comunitatea internationala, care refuza sa recunoasca aceasta anexare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.