Guvernul sud-coreean a respins apelurile regimului de la Phenian de anulare a manevrelor militare comune cu Statele Unite, avertizand ca provocarile nord-coreene vor fi urmate de represalii dure.

Coreea de Nord a cerut Coreei de Sud sa anuleze exercitiile militare comune cu Statele Unite, intitulate "Key Resolve" si "Foal Eagle" si programate in februarie, scrie MEDIAFAX.

Regimul stalinist de la Phenian a avertizat cu "calamitati si dezastre" daca manevrele militare se vor desfasura.

Ministerul sud-coreean al Apararii a dat asigurari ca exercitiile militare se vor derula conform programului stabilit. "In cazul in care Coreea de Nord va risca o provocare militara sub pretextul acestor exercitii militare de rutina, armata va riposta cu severitate si fermitate", a avertizat Kim Min-Seok, purtatorul de cuvant al institutiei, sugerand regimului de la Phenian sa ia "masuri pozitive" pentru a raspunde preocuparilor internationale referitoare la programul nuclear.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.