Printul Harry al Marii Britanii, care a ales sa urmeze exemplul mamei sale, printesa Diana, in lupta contra minelor antipersonal, s-a declarat foarte "iritat" de lentoarea operatiunilor de deminare din anumite tari din Africa, a declarat,duminica,presedintele ONG-ului britanic The Halo Trust (HALO).

Printul Harry, in varsta de 28 de ani, s-a intors recent din Angola, unde a inspectat operatiunile de deminare organizate de acest ONG, informeaza AFP. Inaintea lui, mama sa, printesa Diana, s-a implicat cu pasiune in aceasta misiune umanitara, scrie MEDIAFAX.

"Este iritat de faptul ca tarile care au furnizat acele mine nu au oferit niciun sprijin financiar pentru a se debarasa de ele, dupa 25 de ani", a declarat Guy Willoughby, presedintele HALO.

Harry, fiul cel mic al printesei Diana, care ocupa pozitia a patra in ordinea de succesiune la tronul britanic, a vizitat o zona cu terenuri, in Angola, pe care inca exista mine antipersonal, dupa 27 de ani de razboi civil, din 1975 pana in 2002. Printul britanic a vizitat si orasul Cuito Cuanavale, considerat orasul cu cele mai multe mine din Africa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.