Printesa suedeza Lilian a murit duminica la varsta de 97 de ani, la 15 ani dupa sotul sau, a anuntat curtea regala a Suediei.

Lilian, sotia unchiului regelui Carl XVI Gustaf, a murit la domiciliul sau din Stockholm in cursul dupa-amiezii, a anuntat Palatul regal intr-un comunicat.

In 2010, palatul a dezvaluit ca aceasta nu va mai aparea in public, deoarece sufera de Alzheimer.

Aceasta s-a casatorit la varsta de 24 de ani, in 1940, cu actorul Ivan Craig. Insa cand acesta era plecat pe front, ea l-a intalnit la Londra in 1943 de printul Bertil, care lucra la ambasada Suediei. Acesta a fost inceputul unei iubiri care a durat 54 de ani.

In 1945 aceasta a divortat in termeni buni de sotul sau care gasise de asemenea dragostea in alta parte. Bertil nu se putea casatori cu Lilian fara a renunta la succesiunea sa la tron, care avea putini pretendenti. Aceasta a acceptat sa ramana in umbra, scrie MEDIAFAX.

La moartea fratelui lui Bertil, regele Gustaf VI Adolf, in 1973, Carl XVI Gustaf a fost incoronat la varsta de 26 de ani. Cand noul rege s-a casatorit trei ani mai tarziu, i-a permis lui Bertil sa se casatoreasca in sfarsit cu Lilian, dupa practic trei decenii de viata impreuna.

Cuplul iubit de suedezi nu a avut copii. Bertil a murit in 1997, la varsta de 84 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.