Gaming30 August 201615:45

Lectura de 2 minute

RGDA va gazdui, in cadrul DEV.PLAY, primul Indie Pitch romanesc, dand sansa tuturor game developerilor romani sa-si afirme creativitatea.

n cadrul DEV.PLAY (26 - 27 septembrie, Bucuresti), prima conferinta romaneasca dedicata industriei de game development, , va avea loc si primul Indie Pitch romanesc. Astfel, game developerii independenti vor avea sansa sa isi prezinte creatiile in fata unui juriu de specialitate si sa castige un premiu de 1000€, pus la bataie de sponsorul evenimentului, incubatorul Carbon.

Incepand de astazi, dezvoltatorii de jocuri independenti au la dispozitie doua saptamani pentru a se inscrie in competitia organizata de Romanian Game Developers Association (RGDA).

Competitia se va desfasura pe 27 septembrie, in cea de-a doua zi a conferintei DEV.PLAY. Fiecare echipa va avea la dispozitie 6 minute sa isi prezinte proiectul prin intermediul unui reprezentant si-al unei prezentari suport, urmate de inca 4 minute dedicate intrebarilor din partea celor cinci membrii ai juriului. Castigatorii vor fi anuntati la finalul tuturor prezentarilor, in urma deliberarii juriului de specialitate.

„Indie Pitch-ul este o parte extrem de importanta a conferintei DEV.PLAY. Competitia a fost gandita ca un exercitiu, special pentru a ajuta studiourile indie sa primeasca feedback constructiv din partea unui juriu de specialisti si pentru a ii ajuta sa isi promoveze aceste noi proiecte in fata mass-mediei dar si in fata comunitatii industriei de game dev. Prin astfel de programe, RGDA doreste sa ajute orice dezvoltator de jocuri sa isi gaseasca curajul de a-si explora creativitatea si de a-si mari portofoliul cu creatii proprii. RGDA vede in Indie Pitch de asemenea o oportunitate extraordinara de a ajuta comunitatea locala sa creasca, industria neputand sa se dezvolte sustenabil decat prin crearea de concepte noi si de continut unic. Ne bucuram sa aducem acest concept de concurs in Romania pentru prima data in industria de game development, si sa ne aliniem astfel cu pietele internationale ,unde competitiile de acest tip sunt deja o traditie.”, a declarat Catalin Butnariu, presedintele RGDA.

Citeste si:
Jocuri si jucarii care dezlipesc copilul de televizor si tableta
Jocuri si jucarii care...

Conditii pentru participare:

  • Participantii se pot inscrie indiferent daca reprezinta un studio de gaming sau nu;
  • Pot participa inclusiv membrii RGDA;
  • Nu exista restrictii in ceea ce priveste numarul membrilor dintr-o singura echipa;
  • Jocurile trebuie sa fie pregatite pentru a fi jucate, chiar daca nu sunt in intregime terminate;
  • Jocurile pot fi dedicate oricarei platforme, fie ea mobile, PC sau chiar smartwatch/VR;
  • Deadline-ul pentru inscrieri este 15 septembrie 2016.
Inscrierile la Indie Pitch sunt gratuite; echipele selectate de catre juriu pentru a sustine pitch-ul in fata acestora vor primi un access de tip Full-Pass pentru conferinta DEV.PLAY, necesar pentru participarea la eveniment si vor beneficia si de pachete speciale de sustinator, care le vor facilita accesul la Indie Pitch, precum si la workshop-urile din cardul DEV.PLAY.

Detalii complete despre Indie Pitch-ul organizat de RGDA pot fi gasite pe site-ul oficial al DEV.PLAY - https://dev-play.ro/indie-pitch/.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.