Aproape 20.000.000 de dolari este fondul de premiere pentru competitia internationala de DotA 2, de unde invingatorul va pleca acasa cu 8,7 milioane de dolari.

Defence of the Ancients (DotA) este un scenariu pentru jocul de strategie Warcraft III: Reign of Chaos si pachetul de expansiune, Warcraft III: The Frozen Throne, bazat pe harta de StarCraft "Aeon of Strife". Obiectivul Scenariului pentru fiecare echipa este sa distruga Anticul adversarului, structuri foarte bine aparate in fiecare colt al hartii. Jucatorii folosesc unitati puternice cunoscute ca eroi, si sunt ajutati de eroii aliati si de luptatori controlati de Inteligentul Artificial, numiti "creeps". La fel ca in RPG-uri (Role Playing Games, Joc video de rol pentru calculator) jucatorii avanseaza in level cu eroii lor si folosesc gold (aur) pentru a cumpara artefacte (itemi/echipament) in timpul misiunii.

Scenariul a fost creat cu ajutorul World Editor-lui din Warcraft III: Reign of Chaos, si a fost updatat odata cu aparitia pachetului de expansiune, The Frozen Throne. Au fost multe variatii de la versiunea originala; cel mai popular fiind DotA Allstars, care a fost simplificat la DotA cu publicarea versiunii 6.68. Acest scenariu a fost pastrat de mai multi autori in timpul creatiei lui, iar in prezent developer-ul anonim cunoscut sub numele de "IceFrog" se ocupa de joc din 2005.

De la aparitia originala, DotA a devenit o categorie la mai multe competitii la nivel mondial, inclusiv BlizzCon (Blizzard Entertainment), Asian World Cyber Games, precum si Cyberathlete Amateur si CyberEvolution leagues. Gamasutra a declarat ca DotA este probabil cel mai popular joc gratuit din lume.

Corporatia Valve a lansat Dota 2 gratuit pe steam, conform Wikipedia.