Cel mai mare studio indie de jocuri video din Romania, Amber Studio, isi propune sa demonstreze printr-un gam jam ca un joc poate lua nastere si poate prinde forma in doar cateva ore, ajungand de la stadiul de idee la un prototip jucabil.

Game jam-ul pe care Amber il organizeaza la Comic Con, in cadrul ESL Arena, isi propune sa reuneasca atat studenti de la Politehnica, Arte, Cibernetica, cat si grafic designeri sau art directori din agentii de publicitate sau tineri deja programatori.

“Avem foarte multi programatori, artisti si designeri talentati in Romania. In schimb, avem foarte putini programatori, artisti sau designer talentati care se strang impreuna pentru a lucra la ceva al lor. Vrem sa aprindem o scanteie care poate duce la noi initiative in viitor.”,declara Dragos Hancu, General Manager in cadrul Amber Studio.

Amber Studio va contribui cu resursele necesare – profesionisti in domeniu si know-how – pentru a inlesni dezvoltarea jocurilor, construite cu ajutorul participantilor. In cadrul game gam-ului vor participa sase echipe, formate in urma unui proces gandit de organizator. Fiecare echipa va fi alcatuita dintr-un programator, un creativ si un art designer si un mentor din partea Amber. Cei care doresc sa se incrie la game jam-ul Amber o pot face cu o echipa deja formata sau independent.


"Este dezirabil, dar nu absolut necesar, ca participantii sa vina cu o echipa deja formata in totalitate. Ei pot veni cu idei sau cu abilitati valoroase, iar noi vom forma echipe in jurul lor”, adauga Dragos Hancu.

Timpul redus de dezvoltarea a jocurilor are ca scop stimularea creativitatii si valorificarea abilitatilor echipelor participante, care se pot confrunta cu probleme complexe pe parcursul competitiei. Tema game jam-ului va fi anuntata cu putin timp inainte ca echipele sa inceapa sa lucreze. La finalul evenimentului, toate jocurile vor fi prezentate pe scena, in fata spectatorilor.

Cei care doresc sa se inscrie la game jam-ul organizat de Amber trebuie sa completeze formularul disponibil pe pagina www.amberstudio.com, sectiunea #AMBERJAM.

Amber Studio a fost infiintat in 2013, devenind cel mai mare studio de gaming independent din Romania, cu aproximativ 180 de angajati in prezent. Studioul a inregistrat, in cursul anului 2015, o crestere de 138% a cifrei de afaceri, raportata la anul precedent.

Citeste si:
Motivele pentru care salariile programatorilor s-au triplat în...
Motivele pentru care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.