Dormitorul, acest Dalí al camerelor din locuința ta atunci când vine vorba de relaxare. Așa cum tonul dă muzica, la fel funcționează și decorațiunile și mobila când vine vorba de decorarea camerelor din locuință. Fie că vorbim despre un pat dublu așezat în mijlocul camerei, o canapea de o culoare interesantă sau o masă de bucătărie într-o formă ciudată. Toate aceste elemente sunt notele muzicale care sunt așezate pe o partitură goală, care în cazul de față reprezintă chiar locuința ta. Ce am vrut să demonstrăm cu acest exemplu este că nu poți ca într-o louință nouă să alegi superficial piesele de mobilier. Fie că renovezi și vrei să scapi de vechile piese uzate de mobilier sau fie că abia te-ai mutat într-un apartament gol, ai nevoie de o mobilă bine aleasă.

Dar de ce este atât de importantă mobila într-o locuință? Ei bine, foarte simplu, fiecare dintre noi are o personalitate, care este unică. Poate ești un extrovertit convins, te îmbraci colorat și în ton cu moda, și vrei să arăți acest lucru și prin spațiul în care locuiești. Sau poate că ești un om care nu își ia energia din ieșiri zilnice, petreceri și care nu se îmbracă colorat, ci preferă un stil mai sobru. Și în cazul acesta, ai nevoie ca locuința ta să fie în ton cu personalitatea pe care o ai și vrei să o arăți celor din jurul tău. Tocmai de asta este atât de importantă mobila într-o locuință. Ea dă acel aer de nou, de inedit și dacă este aleasă după bunul plac, după ce vei termina de aranjat, o să privești fiecare cameră și o să te facă să simți că are acel ceva.

În articolul de astăzi o să ne îndreptăm atenția către o singură cameră, dormitorul, care este un punct zero al locuinței tale. Pe lângă faptul că la nivel de suprafață este camera în care dormi, însă, dacă mergi mai în profunzime, dormitorul este locul în care problemele din timpul zilei se fac mai mici după un somn bun și odihnitor. Așa că, dacă și tu ești un adept al pieselor de mobilier alese cu atenție și dacă ai nevoie de o schimbare în dormitor, acest articol este pentru tine.

De unde să începi amenajarea?

Amenajarea dormitorului este o activitate care necesită timp. Pentru început, ai putea să iei o foaie de hârtie și să îți notezi nevoile. Poate că preferi un pat dintr-un anumit material sau o saltea mai moale sau mai tare. Sau poate că ești o persoană care are multe ținute de purtat și multe elemente de combiant. Ai putea să notezi și asta și să îți alegi un dulap haine care să fie destul de încăpător.

Citeste si:
Cum să alegi lumina perfectă în dormitor?
Cum să alegi lumina perfectă...

Atunci când te gândești la nevoile tale, trebuie să te mai gândești și la obiceiurile tale de zi cu zi. Dacă ești o femeie căreia îi place să se machieze, ți-ar trebui o măsuță de machiaj.

O poți pune într-un colț al dormitorului sau poate paralel cu patul. Oricare ar fi aceste nevoi, ar fi bine să le notezi pentru a nu le scăpa din vedere atunci când îți alegi piesele de mobilier.

Ce tip de mobilier îți dorești?

După ce ți-ai făcut o listă clară cu nevoile și obiceiurile tale, acum ar trebui să te gândești la ce tip de mobilier îți dorești. Așa că, urmează partea în care îți iei timp pentru analizarea pieței și a site-urilor în căutarea tipului de mobilier pe care îl vrei.

Da, acesta este momentul în care aproape orice piesă de mobilier pe care o vezi o să ți se pară cea mai potrivită și cea mai frumoasă. Poate că o să vezi un pat în formă de mașinuță de curse și o să te facă să ți-l dorești foarte mult. Un moment greu, dar trebuie să reziști și să te uiți după ceea ce ai nevoie. Respectă lista de mai sus și o să alegi ce trebuie.

Citeste si:
Idei practice pentru amenajarea balconului în stil scandinav
Idei practice pentru...

Alege mobilierul în funcție de personalitatea și stilul tău

Cum am menționat mai sus, mobilierul trebuie să fie ales în funcție de personalitatea ta și de stilul pe care ți-l dorești. Dacă nu ai idei de amenajare, ai putea să încerci să cauți inspirație pe internet și să adopți câteva elemente de acolo.

Dacă ești fanul eleganței și al rafinamentului, înseamnă că dormitorul tău nu poate face excepție. Tocmai de aceea ai putea alege un pat tapițat sau un pat cu baldachin. Ai mai putea plusa și cu un dulap de haine elegant, poate cu oglindă.

Dacă ești fanul minimalismului și al culorilor neutre sau al naturii, ai putea să te îndrepți către un pat simplu, din lemn. Cum patul este elementul central din dormitor, poți să alegi și un dulap de haine tot din lemn natural și niște noptiere în același stil.

Citeste si:
Aspecte de care să ții cont în amenajarea unui apartament de două...
Aspecte de care să ții cont...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iunie 2023 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.