De 25 de ani, 40 dintre cei mai talentați dansatori din lume uimesc publicul de pretutindeni cu spectacolul magic de dans, Lord of the Dance, creat de celebrul Michael Flatley. Turneul aniversar „25 Years of Standing Ovations” a început în 2022 și are peste 200 de spectacole programate în 15 țări, timp de 18 luni. Pe harta opririlor se află și România, cu 3 orașe în 3 zile: BT Arena din Cluj Napoca în 18 Mai, Sepsi Arena din Sf. Gheorghe în 19 Mai și Sala Palatului din București în 20 Mai.

Cel mai grandios show din istoria divertismentului a avut prima reprezentație în 1996 și a fost un real succes, un an mai târziu spectacolul fiind prezentat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. De atunci, succesul a urmărit activitatea acestor maeștri care împletesc dansul cu muzica, încântând audiențe și doborând recorduri de box-office în întreaga lume. În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendara Wembley Arena din Londra un record care nu a mai fost întrecut de atunci. Iar spectacolul din cadrul turneului aniversar „25 Years of Standing Ovations” combină tot ce este mai bun din tradiție cu tot entuziasmul din noua eră a muzicii și dansului.

„Sunt foarte încântat să aduc spectacolului Lord of The Dance o nouă abordare. Simt că acesta va fi cel mai reprezentativ turneu din istoria noastră de 25 de ani. Am încredere că spectacolul va atinge sufletele oamenilor și le va readuce zâmbetul pe buze”, a spus Michael Flatley.

Michael Flatley este considerat la nivel mondial un pionier al dansului Irlandez, în termeni de creativitate și inovație, de mai mult de 25 de ani. Este privit ca un geniu al artei sale, titulatură dobândită în urma performanțelor coregrafice extraordinare, precum și pentru clasarea dansului popular irlandez pe cea mai înaltă poziție, la nivel internațional. Numele său și brandul Lord of the Dance au devenit sinonime cu arta spectaculoasă și producțiile la scară înaltă care au hipnotizat publicul de pe tot globul.

40 dintre cei mai buni dansatori ai lumii s-au alăturat spectacolului regizat de această legendă vie și creează experiențe vibrante în toată lumea, acompaniați de compozițiile muzicale ale lui Gerard Fahy. Peste 1000 de locații din 60 de țări diferite și de pe fiecare continent și peste 60 de milioane de oameni au admirat spectacolul de dans irlandez de la premieră până acum, fiind astfel una dintre cele mai de succes producții de dans din lume, din toate timpurile. O mare parte din secretul succesului său fenomenal este că vorbește tuturor, depășind granițele de vârstă, gen și diversitate culturală. Atracția universală atemporală a făcut din Lord of the Dance una dintre minunile lumii moderne, un mit pentru o legendă vie.

Citeste si:
10 curiozități despre Lord of the Dance. Numărul 3 te va uimi cu...
10 curiozități despre Lord of...

Ce promite spectacolul aniversar? Muzica lui Gerard Fahy dă tonul mișcărilor de dans, creându-se astfel o poveste emoționantă. Povestea unei familii, reunite în sfârșit după ani de izolare pandemică, pentru a face din nou un tur al lumii al celui mai bine vândut show de dans din toate timpurile.

Este povestea unei familii alese de Michael Flatley pentru a reprezenta „Lord of the Dance” în această ediție specială de 25 de ani de la premieră, o poveste ce se creează într-un tur mondial mai lung de un an și care introduce milioanele de spectatori într-o nouă eră a dansului irlandez.

Cu siguranță, pe 20 mai, vom fi martorii unei seri cu totul speciale, de tradiție combinată cu modernism, pasiune pentru dans, feerie. Show-ul, ce prezintă mai mult de 150.000 de bătăi de picioare specifice dansului irlandez, transpune publicul într-un timp și loc mitic, capturând inimile într-un vârtej de mișcare, dans de precizie, iluminare artistică și pirotehnică. Va fi un nou capitol scris de această legendară distribuție, în România, alături de tine.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Prețul biletelor pentru spectacolul „25 Years of Standing Ovations” din 20 mai de la Sala Palatului începe de la 99 lei și ajunge până la 469 lei, la care se adaugă comisionul pentru emiterea biletelor. Două categorii de bilete sunt deja sold out, iar celelalte categorii au fost vândute în proporție de 50%. Rezervă-ți locul aici: https://bit.ly/LOD23IC și bucură-te de o seară plină de magie!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.