Știrile Metropola TV își respecta fiecare telespectator și își dorește să ajungă la cât mai mulți români. Astfel, începând de luni, 16 ianuarie, la principalul jurnal al zilei, de la ora 18:00, este asigurată interpretarea în limbaj mimico-gestual. O premieră, așadar, în audovizualul din România, Metropola TV fiind prima teleleviziune care asigură o astfel de interpretare, în tronsonul prime-time, pentru telespectatorii cu deficiențe de auz.

„Metropola TV își respecta fiecare telespectator și își dorește să ajungă la cât mai mulți români. Această nouă abordare a felului în care ne dorim să oferim conținut informațional, inclusiv pentru persoanele cu deficiențe de auz, este încă un demers în realizarea acestei misiuni. Proiectul este susținut de Lavinia Chițu, specialist în LIMBAJ MIMICO - GESTUAL.", declară Rafaelo Varga, redactor șef al Știrilor Metropola TV și prezentatorul principalului buletin de știri.

Lavinia Chițu este specialist și interpret autorizat în LIMBAJ MIMICO - GESTUAL, actriță și singurul interpret din România care traduce melodii ale artiștilor la festivaluri și concerte. A avut colaborări cu Inna, The Motans, Carla's Dreams, Pepe sau Cargo.

„Am acceptat această colaborare cu Metropola TV pentru că este esențial ca programele audiovizuale să fie accesibile și persoanelor cu deficiențe de auz. Am început cu știrile și sperăm să dezvoltăm colaborarea, pe viitor, și în cazul celorlalte programe. Ar fi ideal și interesant ca, în general, toate televiziunile să abordeze astfel de proiecte.", declară Lavinia Chițu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.