Periplul muzical prin parcurile din sectorul 2 susținut de chitaristul Maxim Belciug alături de percuționistul Gabriel Bălașa se încheie în această săptămână cu două noi agape. Vineri, 16 septembrie 2022, cei doi muzicieni vor putea fi auziți în Parcul Ciurea, din zona Vatra Luminoasă.

Acolo, de la ora 19:00, muzica lor exuberantă va colora spațiul dintre blocuri, spre bucuria auditorilor. Ultima escală a proiectului va avea loc duminică, 18 septembrie 2022, tot de la ora 19:00, în Parcul Obor, unde locuitorii vor putea gusta valsuri, tango-uri, tarantelle, baroc și ritmuri latino-americane într-o formulă spumoasă, înviorătoare, cu chitară, percuții și handpan.

Proiectul “Se cântă în 2”, desfășurat în luna septembrie în parcurile mici, de cartier, din Sectorul 2, și-a propus să ducă frumosul și muzica spre locuitorii mai puțin norocoși, ce nu au în mod curent posibilitatea de a participa la concerte, și să le ofere acestora nu atât recitaluri în sensul clasic și sobru al cuvântului, cât prilejul unor serate muzicale deschise, comunitare. Astfel, proiectul a inclus șase întâlniri degajate cu publicul, șase agape prietenoase și simpatice, cu artiști ce-și împărtășesc exuberant muzica, înconjurați de oameni așezați pe băncuțe, dansând sau bătând ritmul din picior, trăind bucuria de a fi împreună. Proiectul a fost organizat de Asociația Culturală Kitarodia și cofinanțat de Primăria Sectorului 2 al Municipiului București, intrarea pentru public fiind liberă.

SE CÂNTĂ ÎN 2 - agape muzicale cu Maxim Belciug și Gabriel Bălașa sub cerul liber | Facebook

https://youtu.be/HZAKFpTU58E


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.