Între 2 și 18 septembrie 2022, Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, și Gabriel Bălașa, descântătorul ritmurilor și al handpanului, vin să cânte pentru locuitorii din Sectorul 2, sub cerul liber, aducând cu ei muzica lor plină de culoare, cu gust de voioșie.

Cei doi artiști vor oferi publicului 6 întâlniri surprinzătoare cu muzica și cu frumosul, chiar lângă casă, în grădinile publice dintre blocuri, acolo unde oamenii se strâng să-și petreacă serile calde de început de toamnă. Cele 6 agape muzicale fac parte dintr-un proiect comunitar intitulat “Se cântă în 2”, al cărui program este următorul:

- vineri, 02 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Florilor

- duminică, 04 septembrie 2022, ora 19.00 – Grădina Mătăsari

- vineri, 09 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Titus Ozon

- duminică, 11 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Lunca Florilor

- vineri, 16 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Ciurea

- duminică, 18 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Obor

Maxim Belciug, un muzician clasic în formarea și preferințele sale, este un artist iubit și recunoscut pentru încăpățânarea cu care stăruie să creadă că frumuseţea va mântui totuși lumea. Gabriel Bălaşa este un alt nume frecvent întâlnit pe scena muzicală under şi overground. Un percuţionist inspirat şi isteţ, apreciat pentru prezenţa sa creativă, care în ultimul timp a devenit și ambasadorul unui instrument încă puțin cunoscut la noi: handpanul. Împreună, cei doi formează un duo insolit, ca și muzica lor. Un melanj, exuberant și zajjy, de clasic cu improvizație, exotisme pline de culoare, valsuri, tango-uri, tarantelle, baroc și ritmuri latino-americane. Sunete care încălzesc inima când își iau zborul de pe partitură, împinse de bucuria de a cânta, și armonii ce ne aduc un răgaz de (re)copilărie, în pofida faptului că trăim într-o lume ce nu-i făcută pentru copii.

Proiectul “Se cântă în 2” se desfășoară în luna septembrie în parcurile mici, de cartier, din Sectorul 2, și își propune să ducă frumosul și muzica spre locuitorii mai puțin norocoși, ce nu au în mod curent posibilitatea de a participa la concerte, și să le ofere acestora prilejul unor serate muzicale deschise, comunitare. Astfel, evenimentele programate în cadrul proiectului nu vor fi concerte sau recitaluri în sensul clasic și sobru al cuvântului, ci mai degrabă agape prietenoase și simpatice, cu artiști ce-și împărtășesc exuberant muzica, înconjurați de oameni așezați în iarbă, dansând sau bătând ritmul din picior, trăind bucuria de a fi împreună. Proiectul este organizat de Asociația Culturală Kitarodia și este cofinanțat de Primăria Sectorului 2 al Municipiului București. Intrarea pentru public este liberă.

Citeste si:
Ultimele întâlniri ale proiectului “Se cântă în 2” au loc în...
Ultimele întâlniri ale...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.