Directorul general al Tesla, Elon Musk, le-a cerut angajaţilor să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail trimis angajaţilor şi văzut de Reuters, potrivit news.ro.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a trimis un mail angajaților Tesla în care le cere să vină la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână.

”Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână. Dacă nu vii, vom presupune că ai demisionat”, a scris el.

Două surse au confirmat autenticitatea e-mailului văzut de Reuters.

Angajații Tesla au lucrat de acasă, în pandemie

Principalele firme de tehnologie din Silicon Valley nu solicită încă lucrătorilor să se întoarcă la birou cu normă întreagă. De altfel, mulți dintre angajați se opun întoarcerii la birou, de teama răspândirii virusului.

Tesla şi-a mutat sediul în Austin, Texas, dar are una dintre fabricile sale şi baza sa de inginerie în zona Golfului San Francisco.

”Există, desigur, companii care nu solicită acest lucru, dar când a fost ultima dată când au livrat un produs nou grozav? A trecut ceva timp. Tesla a creat şi va crea şi chiar produce cele mai interesante şi mai semnificative produse ale oricărei companii de pe Pământ. Acest lucru nu se va întâmpla prin telefon”, a spus Musk în e-mail, potrivit ziare.com.

Unul dintre adepţii lui Musk pe Twitter a postat un alt e-mail pe care se pare că Musk l-a trimis directorilor, cerându-le să lucreze la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână sau ”să plece de la Tesla”.

În mai 2020, Musk a redeschis o fabrică Tesla în Fremont, California, sfidând măsurile de izolare ale comitatului Alameda luate pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Tesla a raportat 440 de cazuri de Covid-19 la fabrică, din mai până în decembrie 2020, conform datelor comitatului obţinute de site-ul de informaţii juridice Plainsite.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Tot mai multe companii le cer angajaților să lucreze de la birou

Deși mulți mari angajatori au adoptat permanent politicile de muncă voluntară de la domiciliu, alţii, inclusiv Google Alphabet, consideră că munca la birou încurajează interacțiunea între colegi. Twitter, în schimb, se numără printre companiile care le vor permite angajaților să lucreze de la domiciliu cât timp vor dori.

Directorul general al Twitter, Parag Agrawal, a comunicat, în luna martie, că birourile Twitter se vor redeschide, dar că angajații ar putea în continuare să lucreze de acasă dacă își doresc acest lucru.

"Oriunde vă simțiți cel mai productiv și creativ este locul unde veți lucra și asta include lucrul de acasă cu normă întreagă pentru totdeauna", a spus atunci Agrawal.

Citeste si:
Povestea Tesla: cum s-a născut compania, când a apărut Elon Musk și...
Povestea Tesla: cum s-a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.