Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani.

Vestea a fost confirmată pe contul oficial de Twitter al legendarei trupei.

"Suntem șocați și copleșiți de o tristețe imensă în legătură cu moartea prematură a prietenului nostru drag, membru al familiei și coleg de trupă Andy 'Fletch' Fletcher. Fletch a avut o adevărată inimă de aur și a fost întotdeauna acolo când aveai nevoie de sprijin, de o conversație animată, de un râs amabil sau de o halbă rece. Inimile noastre sunt alături de familia sa și vă rugăm să îi păstrați în gândurile voastre și să le respectați intimitatea în aceste momente dificile."

Andy Fletcher a murit la 60 de ani

Fletcher a ajutat la formarea trupei Depeche Mode la începutul anilor '80 și, împreună cu Martin Gore și David Gahan - precum și cu foștii membri Alan Wilder și Vince Clarke - aveau să devină una dintre cele mai emblematice și influente trupe de muzică electronică din istorie, vânzând peste 100 de milioane de discuri, scrie ziare.com.

Trupa a scos 14 albume de studio, înregistrate în principal în genurile synth-pop şi rock alternativ.

Cunoscut mai ales în timpul carierei sale sub porecla "Fletch", Fletcher s-a născut în 1961 în Nottingham și s-a mutat la Basildon, unde la sfârșitul anilor 1970 a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore și Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, și-au schimbat numele în Depeche Mode.

Trupa a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 2020.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.