O vulpe le-a dat de furcă autorităților din Washington, după ce a pătruns în zona Capitoliului SUA și a mușcat nouă persoane, printre care se numără și un congresman.

Vulpea agresivă a fost prinsă marţi la sfârşitul după-amiezii în spaţiile verzi din vecinătatea Congresului american, după ce a muşcat nouă persoane, printre care și un congresman. Animalul, o femelă adultă, a fost prins și eutanasiat.

Ulterior, analizele au arătat că vulpea avea rabie, scrie Hotnews. În prezent, autorităţile sanitare "contactează toate persoanele care au fost muşcate de vulpe”, pentru a le oferi tratament.

Vulpea de la Capitol, ”vedetă” pe rețelele sociale

Apariția animalului la Capitolul SUA a fost întâmpinată cu mult umor pe reţelele sociale, iar pe Twitter cineva chiar a făcut un cont pentru vulpe. "Dispărută, dar nu uitată", a scris pe Twitter contul CapitolFox după anunţul morţii animalului.


Prezenţa vulpilor în Washington şi în alte oraşe americane nu reprezintă un fapt neobişnuit, însă aceste animale evită în general contactul cu oamenii, potrivit autorităţilor de mediu locale. Autoritățile spun că în zona Capitoliului sunt mai multe bârloguri de vulpi și că, în următoarea perioadă, le vor prinde și le vor muta în alte zone.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.