Chiar dacă încă este frig și temperaturile nu sunt deloc prietenoase, asta nu înseamnă că iarna nu este pe sfârșite și ne așteaptă, în curând, zile mai lungi și soarele mai blând. Iar cum primăvara este un sezon perfect pentru a explora natura alături de copiii tăi, de a-i învăța despre plante și animale și despre cum pot contribui la protejarea mediului înconjurător, am pregătit pentru tine o listă cu activitățile pe care nu trebuie să le ratați în lunile următoare.

 

Grădinăritul

Cărui copil nu-i place să sape, să se joace cu pământul și, în sfârșit, să-și folosească întreg arsenalul de camioane și tractoare pentru a transporta nisipul? Dacă și micuții tăi sunt fascinați de toate acestea, atunci este timpul ca ei să se ocupe de amenajarea grădinii. Cumpără-i uneltele necesare, precum greblă, sapă și săpăligă, și începeți lucrul. Desigur, mergeți împreună și alegeți florile pe care vi le doriți în curte. În plus, de fiecare dată când plantați câte o floare, citiți împreună despre ele. Veți afla informații prețioase.

Vânătoarea de comori

Dacă îți dorești să-i înveți pe cei mici despre natură într-un mod inedit, atunci pune la cale o vânătoare de comori. Echipează-i cu incaltaminte copii adecvată și stabilește un traseu într-o poieniță sau chiar în pădure. Poți ascunde jucării, câteva prăjituri și cărți despre copaci și primăvară. Mai mult, cum în acest sezon se sărbătorește Paștele, aveți posibilitatea să creați o adevărată tradiție și, în fiecare an, să faceți o vânătoare de ouă, poate chiar și unele de ciocolată.

Zmeele colorate

Mulți copii așteaptă cu nerăbdare venirea primăverii pentru a înălța și pentru a colora zmee. Nu doar că este o activitate distractivă, dar este și o acțiune care îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă munca în echipă și importanța ei. Sfatul nostru este să le construiți chiar voi, mai ales că nu necesită nici foarte multă îndemânare, nici multe materiale. Vei avea nevoie de bastoane de lemn, hârtie, bandă adezivă și un mic fierăstrău. Le puteți face direct colorate sau poți opta pentru coli albe pe care apoi să le pictați împreună.

Hrănitoarea pentru păsări

Copiii învață foarte multe din cărți, dar lucrurile le rămân mult mai bine sedimentate dacă au parte și de practică. Așadar, ei își vor contura idei foarte clare despre natură și despre vietățile care îi înconjoară dacă, spre exemplu, veți construi o hrănitoare pentru păsări. Le puteți amplasa fie în copacii din jurul casei sau blocului, fie le puteți duce la marginea pădurii. Un model extrem de simplu de realizat este din bețe și veți avea nevoie de două - trei crengi mai groase, pe care să le ungeți cu unt de arahide și apoi să puneți seminte speciale pentru păsări. Le prindeți cu sfoară între ele și hrănitoarea este gata. La fel ca în cazul celorlalte activități, și aceasta implică munca în echipă, un element esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Ierbarul

Primăvara întreaga natură reînvie, așadar nu există un moment mai bun pentru inaugurarea unui ierbar. Fie că îl cumperi din magazin pentru cei mici, fie că îl faceți împreună, această activitate va fi constructivă și le va aduce o serie de noi cunoștințe copiilor. Mai mult, iarna veți avea timp să vă uitați la toate florile și plantele pe care le-ați cules, mai ales că puteți umple ierbarul până când va cădea primul fulg de nea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.