Actriţa franco-română Anamaria Vartolomei, în vârstă de 22 de ani, a fost premiată vineri seară la premiile César - cele mai prestigioase distincţii atribuite de cinematografia franceză -, la categoria "cea mai bună speranţă feminină", datorită rolului interpretat în filmul "L'événement", informează contul de Twitter al postului de televiziune Canal+.

Debutul Aneimaria Vartolomei în cinematografie

Anamaria Vartolomei, născută la Bacău pe 9 aprilie 1999, a concurat la premiile Cesar din acest an la categoria "cea mai bună speranţă feminină" alături de Noée Abita ("Slalom"), Salomé Dewaels ("Illusions perdues"), Agathe Rousselle ("Titane") şi Lucie Zhang ("Les olympiades").

Anamaria Vartolomei a debutat în cinematografie la vârsta de zece ani şi jumătate, când a fost aleasă din 500 de candidaţi pentru a interpreta unul dintre cele două roluri principale din filmul "My Little Princess" (2011), alături de celebra Isabelle Huppert. Personajul ei era puternic inspirat din copilăria regizoarei acelei pelicule, Eva Ionesco. Acel prim rol i-a adus tinerei actriţe franco-române o nominalizare la premiul Lumiere pentru cea mai bună speranţă feminină. În anul următor, la Festivalul de la Cannes, ea a fost aleasă pentru a apărea pe afişul oficial al secţiunii Semaine de la Critique.

Anamaria Vartolomei a interpretat apoi mai multe roluri secundare în filme precum "Jacky au royaume des filles" (2014) şi "L'Ideal" (2016). În anul 2017, a interpretat unul dintre personajele principale din filmul "L'Echange des princesses".

Actrița a jucat rolul principal în drama "L'Evenement"

În 2021, a jucat rolul principal în filmul "L'Evenement", o dramă regizată de Audrey Diwan despre perioada în care avorturile erau ilegale în Franţa, care a câştigat Leul de Aur şi Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Veneţia. Prestaţia ei a fost salutată de criticii de specialitate, care au considerat-o "excepţională" (Le Monde) şi "spectaculoasă" (Slate).

Premiile César recompensează începând din anul 1976 cele mai bune realizări şi interpretări din cinematografia franceză. Aceste trofee - al căror design a fost creat de sculptorul César - sunt atribuite în fiecare an la Paris de Academia de tehnici şi arte cinematografice. Printre cele mai premiate filme din istoria premiilor César se află producţiile "Le Dernier Metro" şi "Cyrago de Bergerac" (10 premii fiecare), "Un prophete" (9 premii) şi "De battre mon coeur s'est arrete" (8 premii).

Citeste si:
[VIDEO] Scandalul carnii de cal: Romania, luata in deradere la...
VIDEO  Scandalul carnii de...

Cea de-a 47-a ediţie a galei de decernare a premiilor Cesar are loc la ora transmiterii acestor informaţii în sala de spectacole Olympia din Paris şi este prezidată de scenarista şi regizoarea Daniele Thompson. Prezentatorul principal al evenimentului este Antoine de Caunes, care a fost desemnat pentru a zecea oară în calitate de "maestru de ceremonii" al galei premiilor Cesar, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.