Craiovenii pot cumpăra turtă dulce și cadouri de la căsuțe, iar pentru cei mici se organizează jocuri și ateliere. 

Atmosferă feerică în centrul orașului Craiova, unde sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase ca oricând. Vizitatorii găsesc de toate: brad împodobit, căsuțe de basm, vată de zahăr și vin fiert cu scorțișoară. Evenimentele reunite sub umbrela „Lumi magice” sunt menite să ne aducă un strop de bucurie în sufletele tuturor, la finalul unui an încărcat.

Întreg centrul orașului e cuprins de magia sărbătorilor, inclusiv Parcul Nicolae Romanescu și Piețele Mihai Viteazul și William Shakespeare. Îngerașii care vestesc nașterea Domnului, renii și ghirlandele luminoase transformă Craiova într-unul dintre cele mai instagramabile orașe ale României.

Un punct central al sărbătorii îl reprezintă cele 25 de căsuțe pictate ca-n povești, la care comercianții și artizanii vând produse handmade, preparate specifice Crăciunului, cadouri unicat și bijuterii. Nu lipsesc merele caramelizate, vata de zahăr, turta dulce și ciocolata de casă, apreciate de cumpărători de toate vârstele.

Preparate deosebite există și în Piața William Shakespeare, la zona cu food truck-uri, iar în Piața Mihai Viteazul e deschis patinoarul, pentru cei care vor să facă mișcare.

Autoritățile locale promit activități în toate zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 18.00 – 20.00, în zona scenei din Piața Frații Buzești, dar și în Piața Mihai Viteazul și pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu.

Craiova va rămâne în veșminte de sărbătoare până după Anul Nou. Purtarea măștii este obligatorie, iar în zona scenei este nevoie de certificat verde.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.