Emisiunea, prezentată de CEZARA MUNTEANU, aduce în prim plan importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, sentimentul de patriotism, dar și credința în Dumnezeu – elemente definitorii pentru poporul român. Pe parcursul verii care tocmai s-a încheiat, echipa de la "Dragoste de România" a străbătut țara în lung și în lat și a realizat reportaje despre oameni cu totul speciali, care prin ceea ce fac, pun o carămidă la temelia identității noastre naționale.

În prima emisiune din sezonul 2, o veți cunoaște pe PATRICIA MARINA TOMA – o tânără din satul Marin, județul Sălaj , care a demonstrat lumii că satul românesc poate fi revigorat, iar datinile și obiceiurile demult uitate pot fi readuse la viață. Patricia Marina Toma a ales să renunțe la cariera pe care o avea în Cluj și să se dedice promovării satului natal. Este pasionată de fotografie, de portul popular, de casele vechi.

A realizat platforma rurală de educație MARINART și organizează periodic evenimente care atrag turiști de pretutindeni. Cu ajutorul sătenilor a reconstituit nunta străbunicilor ei așa cum s-a întâmplat aceasta la 1941.

"În drumurile mele prin țară am avut privilegiul de a întâlni o mulțime de oameni minunați care, prin faptele lor și prin ceea ce comunică, sunt un adevărat balsam pentru suflet. Cred că este foarte important să vedem și partea frumoasă a României, aceea cu oameni harnici, educați, talentați și iubitori, care se luptă să lase ceva deosebit în urma lor, iar emisiunea Dragoste de România, este printre puținele programe de televiziune care prezintă acest aspect.", declară VIOLETA IVU, producătoru emisiunii.

„Iubesc să fiu parte din acest proiect în primul rând pentru oamenii din echipă. Împărtășim aceeași pasiune și entuziasm în ceea ce privește televiziunea, dar și aceeași dragoste pentru țara în care trăim. Mă simt onorată că am ocazia să cunosc prin intermediul reportajelor pe care le prezint, oameni frumoși și dedicați care duc mai departe valorile strămoșești, promovează tradițiile, au credință în Dumnezeu și au grijă de România de azi și de mâine. Sunt povești care mă inspiră și îmi dau
speranță. Vă invit să urmăriți Dragoste de România, pentru că este despre voi!", continuă CEZARA MUNTEANU, gazda emisiunii.

"Poveștile fac parte din viața mea încă din copilărie. Le-am iubit atunci, o fac și acum! Emisiunea "Dragoste de România" este un proiect de suflet care-mi oferă prilejul de a fi povestitor. Îmi place să descopăr în fiecare zi personaje care luptă pentru pastrarea vie a tradițiilor noastre, eroi care din puținul lor fac un bine și altora, dar și războinici care nu s-au lăsat învinși de încercările vieții și folosesc zâmbetul drept armă pentru a merge mai departe. În fața acestor oameni mă înclin de fiecare dată, rămân atentă, învăț și dau, la rândul meu, mai departe din energia pozitivă acumulată pe teren.", conchide BIANCA APOSTOL, reporter "Dragoste de România".

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

Cei care semnează imaginea reportajelor din emisiune sunt operatorii de teren MIHAI CHICAN și DAN RAINHARDT.
"Dragoste de România" poate fi urmărită în fiecare zi de vineri, de la ora 21:00 și duminică, de la ora 18:00, la METROPOLA TV.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.