Studiourile Amazon au anunţat transferarea filmărilor celui de-al doilea sezon al serialului "Stăpânul Inelelor" (The Lord of the Rings) din Noua Zeelandă, unde continuă lucrările de producţie, în Marea Britanie, relatează vineri EFE.

Amazon notează într-un comunicat, difuzat joi seară în Statele Unite şi vineri în Noua Zeelandă, că decizia se bazează pe strategia sa de a extinde şi consolida producţiile sale pe pământ britanic, unde vor începe filmările la începutul anului 2022.

Decizia Amazon, care potrivit datelor oficiale folosea peste 1.200 de angajaţi în Noua Zeelandă, a fost luată spre surprinderea guvernului lui Jacinda Ardern, care oferise un stimulent financiar suplimentar gigantului de internet în cadrul ajutoarelor guvernamentale menite să atragă producţii străine.

"Nu regretăm faptul că am acordat acestei producţii cele mai bune opţiuni de sprijin ale guvernului nostru. Cu toate acestea suntem dezamăgiţi de industria cinematografică locală", a declarat ministrul neo-zeelandez pentru dezvoltare economică regională, Stuart Nash.

Retail jobs

Este pentru prima dată când filmările la povestirile inspirate din romanele scriitorului britanic lui J. R. R. Tolkien, care au fost ecranizate de Peter Jackson din trilogiile sale "Stăpânul Inelelor" şi "Hobbitul", nu vor avea drept scenariu peisajele neo-zeelandeze.

Primul sezon realizat de Amazon despre universul "Stăpânul Inelelor", produs de realizatorul spaniol J.A. Bayona, va avea premiera în 240 de ţări prin intermediul serviciului său de streaming Prime Video, pe 2 septembrie 2022. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 August 2021 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.