Scriitoarea britanică J.K. Rowling a semnalat faptul că a fost ameninţată cu moartea pe Twitter prin intermediul unui cont fals, spunând că acest atac are la bază încercări eşuate de a o reduce la tăcere pentru declaraţiile despre persoanele transgender.

Autoarea personajului Harry Potter, ameninţată cu moartea pe Twitter

Mesajul de amenințare i-a fost trimis de pe un cont cu numele "Sam (Egocom Arc)". "Îţi doresc să ai parte de o bombă artizanală pe email", a fost mesajul amenințător.

Autoarea nu s-a speriat prea mult și a reamintit că ce a publicat a avut succes, chiar dacă a primit un val de critici de pe reţelele de socializare.

Rowling nu a întârziat să vină și cu un răspuns. "Să fiu sinceră, când nu poţi să dai la o parte, să arestezi sau să laşi o femeie fără contract cu editorul, să o anulezi, face ca vânzările cărţilor ei să crească şi îţi mai rămâne un singur lucru de făcut".

hjklkjhgfdcvbn

J.K. Rowling a făcut declaraţii despre problemele persoanelor transsexuale, fapt pentru care a fost criticată destul de dur. Autoarea în vârstă de 55 de ani s-a ciocnit de acuzaţii de transfobie după o postare pe blog în care afirma că sexul biologic este real.

Retail jobs

Din cauza comentariilor, festivalul de carte din Noua Zeelandă, Wairarapa, a renunţat la un eveniment ce avea drept tematică "Harry Potter".

În pofida a tuturor întâmplărilor, Rowling continuă să se bucure de un succes literar nemaipomenit cu "Cormoran Strike" - scrisă sub numele Robert Galbraith - care a atins recent un record de 100.000 de descărcări audio.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2021 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.