Adrian Văncică îl interpretează pe Celentano de la primul episod „Las Fierbinți”. Producția, adorată de români, se află acum la sezonul 19, fiind în pregătiri pentru cel cu numărul 20. Detectiv, meșter, psiholog, înțelept și pe alocuri sfătuitor, Celentano este omul potrivit la locul potrivit în sat, integrându-se perfect în toate situațiile. O vorbă bună sau o pildă sunt lucrurile cu care își ajută numaidecât consătenii. Dar cui se datorează existența personajului?

Adrian Văncică, despre cum s-a născut «Celentano», beţivul satului din „Las Fierbinţi”

„Las Fierbinți”, difuzat de Pro TV, cel mai vizionat serial românesc, nu ar fi atât de spumos fără carismaticul Celentano, jucat de Adrian Văncică. Tot meritul pentru acest personaj, afirmă actorul, i se datorează lui Mimi Brănescu, scenaristul seriei comice. Artistul l-a introdus în scenă pe turmentatul zidar după ce a realizat că personajul unui bețiv într-o compoziție este complex, fiind sarea și piperul în toate întâmplările pitorești, multe la număr, din peliculă.

„Tot meritul este al lui Mimi Brănescu (n.r. – scenaristul serialului). În episodul pilot, personajul nu exista. Rolul beţivului era jucat de Mihai Mărgineanu. În momentul în care Mimi Brănescu a intrat în acest proiect, şi-a dat seama că personajul unui beţiv este complex şi ar trebui interpretat de un actor (chiar şi pentru un actor este greu de jucat un beţiv). E foarte complicat. Astfel, Mimi Brănescu l-a născut, eu l-am purtat prin viaţă (râde)”, a declarat Vâncică într-un interviu pentru Click.

Serialul e lider de audiență și-n premieră, și-n reluare

Situația din clasament a fost clară la nivel național. Serialul a fost cel mai urmărit program al serii de joi, 10 iunie. Aproape 1,5 milioane de români s-au uitat, în fiecare minut, la episodul redifuzat cu Celentano, Firicel și Bobiță. Pe Kanal D, care distribuia la acel moment „Survivor”, s-au uitat aproape 1,4 milioane de oameni. Diferența dintre primele două locuri s-a mai redus la orașe, însă tot Pro TV-ul a dat lovitura, înregistrând o medie de 730.000 de telespectatori pe minut. De asemenea, peste 300.000 de tineri au urmărit întâmplările din „Las Fierbinți”, canalul de televiziune privat fiind și aici pe primul loc, potrivit paginademedia.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.