Episodul 38 din sezonul 10 al emisiunii gastronomice „Chefi la Cuțite”, de la Antena 1, a conținut o secvență in memoriam Alex Erlich, acrobatul care a murit, în martie, după ce a căzut în gol de pe „Roata Morții”.

Jurații din cadrul celei mai recente ediții „Chefi la Cuțite” au fost membrii Circului Metropolitan București. Ei au avut de degustat preparatele echipelor, alese în urma unui joc. Printre ei s-a numărat acrobatul Alex Erlich, căruia i s-a dedicat un cadru in memoriam.

Acesta a căzut în gol de pe „Roata Morții”, de la peste 7 metri înălțime, în arena Circului Metropolitan. După o lună și jumătate în care s-a luptat să trăiască, s-a urcat la ceruri la începutul lunii martie, anul curent. Acrobatul se accidentase grav în timpul unor repetiții, în februarie, însă a crezut până la final că va învinge și va urca din nou la înălțime să execute „Roata Morții”.

Tânărul de 26 de ani s-a stins brusc, din cauza unei hemoragii. După căzătură, el a stat aproximativ zece zile în spital, primele trei în comă. Medicii l-au operat pentru o dublă fractură de femur. După externare, spunea mândru că își va reveni și îi va veni de hac roții. Cu o ambiție de învingător, a revenit în arenă. În timpul antrenamentelor, a căzut și a rămas nemișcat la pământ. Pe înregistrarea repetițiilor, se poate observa cum artistul era urcat pe roată, a executat trei tumbe în aer, iar la cea de-a patra încercare sistemul de prindere a cedat inexplicabil. Avea echipament de siguranță, susțin reprezentanții circului, care nu își explică ce s-a întâmplat.

„O fi schimbat el ceva la echipament. Nu ştim. Deocamdată nu ştim nimic. Sistemul e unul de alpinişti, nu e o joacă, ăla ţine 400 de kilograme. Carabina are un sistem de prindere, are un filet pe care îl strângi şi prinde carabina. Aia nu se poate desface”, spunea, la vremea respectivă, Adrian Daminescu, managerul Circului Metropolitan.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.