Cea de-a 65-a ediție a concursului de muzică Eurovision, desfășurat în Olanda, a fost câștigată de trupa italiană „Maneskin”. Cum arată top 10 țări, primele declarații ale solistului grupului și reușitele lor din trecut.

Formația, alcătuită din trei băieți și o fată, a avut o prestație uimitoare și a reușit să impresioneze cetățenii lumii cu o piesă rock antrenantă, în stil „garage rock”, numită „Zitti e buoni”. Datorită impulsului de voturi din partea publicului, reprezentanții Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată”, a declarat solistul grupului, Damiano David, după victorie.

Maneskin a câştigat cu aceeaşi melodie şi marele premiu la ediţia 71 a festivalului cântecului de la Sanremo din 2021. Rockerii italieni i-au devansat pe reprezentanții Franței, Barbara Pravi, și Elveției, Gjon’s Tears, care se aflau înaintea lor în topul după numărarea tuturor voturilor juriului. Cei numiți anterior au ocupat locurile al doilea, respectiv al treilea, cu 499 și 432 de puncte.

Top 10

https://fb.watch/5FFHCSZPhk/Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.