Documentarul românesc „Colectiv", regizat de Alexander Nanau, a devenit luni primul film românesc nominalizat la premiile Oscar, unde va concura la categoriile „cel mai bun documentar" şi „cel mai bun lungmetraj internaţional", potrivit platformelor online ale Academiei de Film American.

Documentarul „Colectiv", coproducţie România-Luxemburg, regizată de Alexander Nanau, este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Pelicula a fost selectată pe lista scurtă a producţiilor cinematografice propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar la categoriile „cel mai bun documentar" şi „cel mai bun lungmetraj internaţional", potrivit anunţului făcut în luna februarie de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS).

Premiera mondială a documentarului a avut loc în 2019 la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.