Recording Academy, asociaţia americană a profesioniştilor din industria muzicală, a decis amânarea, din cauza pandemiei de COVID-19, a ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy, cele mai prestigioase trofee din industria muzicală americană, programată iniţial la data de 31 ianuarie, la Los Angeles.

Recording Academy a emis un comunicat care confirmă amânarea evenimentului pentru 14 martie, modificând noua dată afişată anterior pe site-ul său oficial.

„Deteriorarea situaţiei legate de COVID-19 la Los Angeles, cu spitale copleşite şi servicii de urgenţă depăşite de situaţie, şi noile recomandări la nivel federal şi local, ne-au convins că amânarea ceremoniei era cel mai bun lucru de făcut", au explicat organizatorii.

După ce a fost mai puţin afectată decât multe alte state americane, California s-a confruntat cu o accelerare a pandemiei pe teritoriul său de la începutul lunii noiembrie. În prezent, statul înregistrează câteva zeci de mii de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi (31.170 luni). Rata de pozitivitate a crescut la 13,6% (7 zile la rând), iar cel mai populat stat din Statele Unite a înregistrat, pe 31 decembrie, un număr record de 585 de decese.

Organizatorii Grammy Awards prevăzuseră deja o ceremonie fără public, doar cu prezentatorii şi artiştii invitaţi să concerteze, transmisă de CBS de la Staples Center din Los Angeles.

Cântăreaţa pop Beyonce a primit cele mai multe nominalizări la ediţia din 2021 a premiilor Grammy, urmând să concureze la nouă categorii de trofee. "Queen Bey" este nominalizată pentru duetul ei cu rapperiţa Meghan Thee Stallion, intitulat "Savage", precum şi pentru piesa ei surpriză, inspirată de mişcarea care a luat amploare după moartea lui George Floyd, afro-americanul sufocat de un poliţist în timpul arestării sale, la sfârşitul lunii mai. Ea i-a devansat pe Taylor Swift, Roddy Ricch şi Dua Lipa, fiecare cu şase nominalizări.

Lista nominalizărilor marchează absenţe notabile, în primul rând cea a cântăreţului canadian The Weeknd, dar şi cea a grupului coreean BTS sau a regretatului rapper Pop Smoke. Alte câteva ceremonii de premiere au suferit deja amânări, inclusiv gala Premiilor Oscar, mutată de la 28 februarie la 25 aprilie, menționează Agerpres.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.