Violoncelista franceză Camille Thomas susţine recitaluri solo ale unor creaţii clasice în muzeele din Paris şi din jurul capitalei franceze, rămase fără vizitatori din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, demers care, speră artista, reprezintă o alinare adusă publicului larg în aceste vremuri tulburi.

În timpul pandemiei, violoncelista a susţinut deja recitaluri în Palatul Versailles şi la Institutul Lumii Arabe, iar săptămâna viitoare este programată să cânte în Grand Palais, un vast spaţiu expoziţional situat în apropiere de Champs Elysees. Toate spaţiile culturale sunt închise din cauza lockdown-ului în plină desfăşurare în Franţa.

O înregistrare video a recitalului său susţinut la Muzeul Artelor Decorative din Paris în octombrie a fost vizualizată de 36.575 de ori pe YouTube până vineri.

Vreau să simbolizez prin aceste imagini singurătatea muzicienilor fără public, a muzeelor fără vizitatori'', a precizat Camille Thomas.

Artista a făcut declaraţia în această săptămână în una dintre sălile Muzeului de Arte Decorative, unde a interpretat ''Kaddish'', piesă scrisă de compozitorul francez din secolul al XX-lea Maurice Ravel.

Retail jobs

Bineînţeles că oamenii au nevoie de servicii medicale în timpul acestei pandemii, dar au de asemenea nevoie şi de îngrijiri pentru suflet'', a spus Camille Thomas, în vârstă de 32 de ani, care are un contract de înregistrare cu o casă de discuri specializată în muzică clasică.

Cred că arta şi muzica sunt vindecătoare şi este esenţial să... simţi că, după toată perioada aceasta dificilă, te aşteaptă atâta frumuseţe, este încă acolo şi merită să lupţi pentru ea'', a adăugat violoncelista franceză, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2020 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.