Gesturile mărunte pot schimba lumea - am auzit acest dicton de nenumărate ori, mai ales în copilărie. Părinții, profesorii și bunicii au grijă să îi învețe pe cei mici să nu fie indiferenți la suferința celor din jur și să ofere ajutor ori de câte ori se ivește ocazia.

Aceste lecții de empatie și sens al comunității își pierd din strălucire pe măsură ce îmbătrânim și ne lovim tot mai des de situații în care binele personal primează. Așa se face că mulți dintre noi am ajuns asemeni personajului din scurtmetrajul Mr. Indifferent - ne pasă puțin spre deloc de cei din jurul nostru.

Dar, dacă veți urmări filmul până la capăt, veți afla că până și cele mai indiferente și egoiste persoane își pot schimba felul de a fi.

Scurtmetrajul are doar trei minute, dar oferă lecții valoroase despre umanitate și bunătate. Filmul spune povestea unui bărbat egoist care ignoră nevoile celor din jur. Nu se oprește să ajute nici măcar atunci când un copil începe să plângă deoarece și-a pierdut balonul.

Totul se schimbă atunci când o bătrână îl apucă de mână și îi cere să o ajute să traverseze strada. Câteva secunde mai târziu, aflăm că dacă bunicuța nu ar fi cerut ajutor, ar fi suferit un accident fatal. Acest moment are un efect revelator asupra Domnului Indiferent care realizează pentru prima dată în mulți ani cât de semnificative pot fi gesturile mărunte.

Mai jos puteți urmări deznodământul filmului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.