Ce crezi că au în comun Steve Jobs, Walt Disney, Madonna sau J.K. Rowling? Sunt faimoși, au făcut milioane de dolari și… au fost concediați. De fapt, pentru ei, faptul că au fost puși pe liber de primii angajatori a fost cel mai bun lucru care li se putea întâmpla vreodată.

Steve Jobs, dat afară de la Apple

Ai fost timis în somaj? Nu e nicio problemă. Ai putea fi următorul Steve Jobs. Acesta a fost concediat, la aproape 10 ani distanță după ce a înființat firma Apple. Consiliul de administrație a decis că nu mai are nevoie de el, după o serie de certuri între acesta și directorul executiv de la acea vreme, John Sculley.

Jobs a părăsit firma Apple în 1985 și a fost co-fondator al companiei de computere NeXT. Apple a achiziționat NeXT în 1996 și, astfel, Steve Jobs a revenit în companie. A devenit CEO și a lansat celebrul iPhone.

„Netalentatul” domn Walt Disney

Trebuie să știi că, înainte de a-l crea pe Mickey Mouse, Walt Disney a lucrat la un ziar din Missouri, la începutul anilor '20. Șefii l-au dat afară pentru că „nu era suficient de talentat”. Walt Disney s-a angajat apoi la Studiourile Laugh-O-Gram, care au dat faliment. Asta nu l-a împiedicat să cunoască succesul.

În 1928, Walt Disney i-a dat viață lui Mickey Mouse și a semnat cu Universal Pictures. Personajul său de desene animate avea să-i aducă primul dintre cele 26 de premii Oscar.

J.K. Rowling, concediată pentru că scria povești în timpul programului

Nici J.K. Rowling n-a avut viață ușoară, înainte de a deveni una dintre cele mai bine vândute scriitoare din lume. Creatoarea lui Harry Potter și-a pierdut slujba de secretară de la Amnesty International, pentru că a fost prinsă în timp ce scria povești în timpul programului. Se pare că ușa închisă i-a deschis drumul spre adevărata vocație.

În prezent, J.K. Rowling are o avere estimată la un miliard de dolari, după ce seria Harry Potter s-a vândut în peste 500 de milioane de exemplare, iar franciza filmului a devenit un blockbuster.

Michael Bloomberg, despăgubit cu 10 milioane de dolari

Michael Bloomberg este un exemplu fericit al celebrităților care și-au pierdut locul de muncă. În 1981, a primit 10 milioane de dolari, după ce a fost scos din acționariatul companiei Salomon Brothers. Bloomberg a știut ce să facă cu banii: și-a clădit un adevărat imperiu media, care i-a adus o avere de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Citeste si:
Madonna vrea să se întâlnească cu papa Francisc
Motivul pentru care Madonna...

În 2002, Michael Bloomberg a devenit primarul New York-ului. A avut trei mandate, iar de câțiva ani, se ocupă de acțiuni caritabile. Bloomberg a scris și o carte despre urbanism, care a intrat pe lista bestsellerurilor din Statele Unite.

Madonna, dată afară de la gogoșerie

În tinerețe, Madonna a trebuit să muncească în câteva locuri mai puțin obișnuite, pentru a se întreține. A vândut gogoși în Times Square, dar, a fost concediată pentru că l-a stropit pe un client cu sirop.

Madonna și-a făcut loc în lumea muzicii ca toboșar, chitaristă și solistă în trupele Breakfast Club și Emmy, dar, apoi, s-a lansat în cariera solo. Potrivit Forbes, Madonna este în prezent cea mai bogată cântăreață din lume, cu o avere de peste 800 de milioane de dolari.

Colonelul KFC, concediat în repetate rânduri

Îi cunoști figura din restaurantele KFC. Colonelul Harland Sanders a avut mai multe locuri de muncă decât poți număra pe degetele de la mâini. A fost concediat de la un magazin de cauciucuri, pentru că avea un temperament impulsiv și de la două firme de construcții, pentru că s-a luat la bătaie cu colegii. Potrivit cotidianului Times, Sanders a fost concediat de mai bine de 20 de ori.

Citeste si:
McDonald`s, Starbucks și alte multinaționale americane se retrag...
McDonald`s, Starbucks și alte...

La mijlocul anilor '60, a descoperit, la propriu, rețeta succesului. A vândut peste 600 de francize KFC și, mai apoi, compania. A strâns o avere de peste 10 milioane de dolari, dar figura sa a rămas simbolul afacerii cu pui fripți.

În concluzie, atunci când îți urmezi visele și faci tot ce ține de tine pentru a avea cariera la care visezi, puține lucruri sunt imposibile. Poți ajunge de la zero la erou, indiferent de experiențele nefericite prin care ai trecut, dacă ai ambiție și muncești pentru a obține ceea ce vrei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Septembrie 2020 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.