În ziua de azi, foarte mulți oameni cred că timpul petrecut stând degeaba este timp pierdut, dar experiența unor minți strălucire precum Albert Einstein sau Charles Darwin demonstrează contrariul.

Lui Einstein îi plăcea să lenevească și să își folosească mintea pentru a rezolva diferite experimente imaginare. Și-a imaginat, de exemplu, că navighează pe un val de lumină cu viteză, iar pentru el, valul părea înghețat. Acest exercițiu de imaginație l-a determinat în cele din urmă să creeze celebra teorie a relativității.

Pentru a crea teoria relativității generale, Einstein a efectuat mai multe experimente imaginare care constau într-o persoană care cădea de pe acoperiș și accelera ascensoarele.

Și Charles Darwin obișnuia să își lase mintea să rătăcească, cufundandu-se în propriile gânduri și meditând.

Și noi putem urma exemplul lui Einstein pentru a ne exersa mintea. Și, deși poate părea că nu faci nimic, aceste ore petrecute lăsându-ti mintea să rătăcească, te pot ajuta să fii mai productiv. Studii arată că atunci când îți permiți să visezi din când în când cu ochii deschiși, ești capabil să gestionezi mai bine situațiile neprevăzute. De asemenea, timpul petrecut în natură îmbunătățește sănătatea mintală, dar și creativitatea și productivitatea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.