O carte poștală ar putea fi indiciul locului în care Vincent van Gogh ar fi pictat ultima sa capodoperă, cu doar câteva ore înainte să moară.

Peisajul din „Rădăcini de copaci” a fost văzut pentru prima oară pe o carte poștală din 1900-1910 realizată de Wouter van der Veen, directorul științific al Institutului Van Gogh.

În urma analizei peisajului de pe cartea poștală, experții cred că au identificat locul unde van Gogh și-a pictat ultima lucrare.

Andries Bonger, cumnatul fratelui lui Van Gogh, a descris într-o scrisoare că în dimineața morții artistului, acesta a „pictat un peisaj cu pădure plin de soare și viață”.

Experții cred că razele pictate de Van Gogh sugerează că ultimele mișcări ale pensulei au avut loc spre sfârșitul după-amiezii. Artistul a murit în urma unei răni provocate prin împuşcare, în 1890. Se crede că rana a fost provocată în urma unei tentative de sinucidere.

Teio Meedendorp, cercetător la Muzeul Van Gogh, a spus că locul în care van Gogh și-ar fi petrecut ultimele ore din viață de află la 150 m de hanul Auberge Ravoux din Auvers-sur-Oise.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.