Probabil că va mai dura ceva până vizitele pe Stația Spațială Internațională vor fi permise civililor. Dar, asta nu înseamnă că nu putem admira planeta din spațiu cu ajutorul unui tur virtual pus la dispoziție de Google cu ajutorul tehnologiei Street View.

Turul virtual oferă o perspectivă cu vizibilitate la 360° din interiorul Stației Spațiale Internaționale, așa cum arată aceasta la mai bine de 20 ani de când a fost dată în folosință.

Proiectul Google Arts and Culture mai pune la dispoziție și informații detaliate despre spațiu, o istorie a aselenizarii, omagii femeilor care au ajuns în spațiu și tot așa.

Despre Stația Spațială Internațională

Aflată la o înălțime de 385 km deasupra Pământului, Stația Spațială Internațională a fost construită prin efortul comun a 15 țări, inclusiv Rusia. A fost proiectată inițial pentru durată de viață de 15 ani, însă a primit ulterior o extensie pentru 26 de ani. NASA încearcă să extindă durata de viață a SSI la 30 de ani (până în anul 2028).

Pe Stația Spațială Internațională au fost realizate numeroase experimente din medicină și alte studii care beneficiază de pe urma condițiilor de microgravitație și expunere moderată la radiație cosmică.

SSI poate găzdui 10 astronauți, iar rezidenții au acum acces permanent la internet. Asta înseamnă că pot urmări programele TV preferate și pot comunica oricând cu familia și prietenii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.