În mod normal, măicuțele de la mânăstirea San Leandro din Sevilla își petrec zilele făcând dulciuri pe care le vând localnicilor și turiștilor. Din cauza pandemiei de coronavirus, măicuțele au înlocuit ustensilele de bucatarie cu mașinile de cusut.

Cu peste 200.000 de cazuri confirmate, Spania este a doua cea mai puternic afectată țară din lume de coronavirus. Deoarece măștile de protecție sunt greu de găsit, măicuțele au decis să renunțe pentru moment la făcut dulciuri și să înceapă să coasă măști pentru medici, ofițeri de poliție, și pentru bucătăresele care pregătesc masa pentru nevoiași. Acestea cos aproximativ 500 de măști pe zi și au donat până acum peste 5.000 de măști, scrie Business Insider.

Atunci când iau o pauză de la cusut, măicuțele își dezmorțesc oasele cu un meci de baschet jucat în curtea mănăstirii.

Îmbrăcate în straiele lor negre, măicuțele râd și își pasează mingea de la una la alta. Se vor întoarce la făcut dulciuri odată ce criza va lua sfârșit.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.