Copiii au o energie debordanta si se plictisesc foarte repede de orice sarcina. Cum scolile s-au închis, iar autoritatile ne recomanda sa stam mai mult in casa in aceasta perioada si sa evitam iesirile daca nu sunt absolut obligatorii, parintii sunt fortati sa gaseasca modalitati creative de a-i tine ocupati pe cei mici. Iata cateva idei de jocuri si activitati care vor alunga plictiseala si va vor face viata mai usoara.

Activitati senzoriale

Stimularea senzoriala faciliteaza cunoasterea si intelegerea mediului inconjurator. Usor de pregatit pentru parinti si captivante pentru copii, aceste activitati ii pot tine ocupati minute in sir pe cei mici. Iata cateva idei pe care le puteti pune in aplicare cu materiale banale, aflate la indemana oricui.


  • Puneti gel de par in cateva pungi sigilate si adaugati diferite obiecte precum nasturi, litere de plastic, monede.


  • Realizati nisip kinetic din 4 cani de faina si o jumatate de cana de ulei. Copiii vor adora sa framante si sa modeleze acest nisip care nu pateaza si nici nu lasa resturi.


  • Mixati impreuna diferite ingrediente într-un container gol: paste, orez, nuci, fructe uscate. Puteti crea retete pentru copiii mai mari pentru a face activitatea mai interesanta. De exemplu: 2 linguri de cereale, o lingura de orez, 3 linguri de caju, etc.)


  • Cu o jumatate de cana de sapun lichid si cateva linguri de apa puteti crea o spuma pufoasa. Mixati-o la robotul de bucatarie si adaugati cateva picaturi de colorat alimentar pentru un rezultat vizual stimulant.

Vanatoarea de comori

Ascundeti un desen, o carte sau jucaria preferata si ajutati copilul sa o gaseasca oferindu-i indicatii verbale. Acest joc îl poate tine ocupat chiar si o ora intreaga, iar recompensa va fi pe masura. Copilul este stimulat și motivat sa dea de capat indicatiilor, iar reusita ii va ridica stima de sine.

Jocurile de rol

Jocurile de rol nu sunt doar o activitate distractiva pentru copii, ci si instrumente cu ajutorul carora acestia reusesc sa inteleaga o multime de concepte. Profita de aceste momente pentru a inversa rolurile si a permite copilului sa te imite si sa te ajute atunci cand gatesti sau faci curatenie. Folositi jocurile de rol pentru a imita situatii din viata reala, cum ar fi mersul la doctor, jocul de-a gradinita, intoarcerea mamei la munca si tot asa.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Pictati-va fetele

Daca copilul este suficient de mare, ii puteti cere sa va picteze fata si sa va transforme intr-un animal. Pentru copiii mai mici, puteti sa le pictati palmele si talpile si sa realizati desene cu amprente.

Folositi aplicatii online

Puteti folosi diferite aplicati online pentru a tine copiii mai mari ocupati atunci cand aveti de lucrat sau de pregatit cina. Iata cateva idei:


  • Puteti urmari piese de teatru pentru copiii postate de Opera Comica pe pagina lor de Facebook.


  • NASA a creat o pagina de web dedicata in totalitate copiilor. Veti gasi aici puzzle-uri, carti de colorat, jocuri educative, etc.)


  • Muzeele din Romania ofera tururi virtuale. Le puteti accesa aici


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.