Operatorul telecom RCS&RDS va fi furnizorul de energie electrica al Televiziunii Romane, timp de un an, dupa ce a castigat licitatia organizata de Societatea Romana de Televiziune (SRTv) pentru furnizarea de energie electrica, si va incasa 2,2 milioane de lei, fara TVA, de la un estimat de 2,7 milioane de lei, fara TVA, scrie Profit.ro.

Contractul, cu o durata de un an, prevede livrarea unei cantitati de energie de 6.842 MW (medie tensiune) la sediul central din Capitala, precum si 52,5 MW (joasa si medie tensiune) la studiourile teritoriale din Targu Mures, Cluj, Iasi si Craiova, plus alte trei spatii.

Alte oferte care au fost depuse la licitatie au apartinut Electrica, Industrial Energy, Elsaco si Enel Energie Muntenia.

RCS&RDS, al carui domeniu principal de activitate este furnizarea de servicii de telecomunicatii prin retele de cablu, a castigat, de la inceputul anului, peste 30 de contracte de furnizare de energie electrica. Printre clientii sai se numara Arhivele Nationale, Ministerul Apararii Nationale (UM 02489 Galati), Romsilva (Directia Silvica Arges), Inspectoratul de Politie Salaj, Apa Canal 2000 Pitesti sau autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), conform site-ului e-licitatie.ro, citat de NEWS.ro.

In cazul Apa Canal 2000 Pitesti, contractul a fost atribuit in iunie si se ridica la 4,11 milioane de lei, fara TVA.

In plus, operatorul telecom a castigat anul trecut peste 30 de contracte de furnizare de energie electrica, in portofoliul RCS&RDS intrand Banca Nationala a Romaniei, RA-APPS, Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, orasele Dolhasca, Jimbolia si Sfantu Gheorghe.

RCS&RDS s-a autorizat la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) ca furnizor de energie electrica in aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piata de energie OPCOM.

Operatorul telecom, detinut de omul de afaceri Zoltan Teszari, are mai multe firme care opereaza parcuri fotovoltaice, iar anul trecut a consemnat o cifra de afaceri de 2,69 miliarde de lei, de la 2,31 miliarde de lei in anul precedent, in timp ce pierderile au scazut cu de la 71 milioane de lei la 22,9 milioane de lei.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.