Emisiunea "Top Gear" va reveni anul viitor pe micile ecrane intr-un nou format, iar grupul BBC nu exclude posibilitatea ca acest show TV de succes sa fie prezentat de o femeie.

Kim Shillinglaw, care coordoneaza activitatea televiziunii BBC 2, spune ca procedura de inlocuire a prezentatorului Jeremy Clarkson, concediat de grupul media britanic in urma unei altercatii cu un producator, nu va tine cont de "criterii de gen".

"Am lucrat cu multe femei, prezentatoare TV, si, atunci cand lucram pentru programe stiintifice, acest detaliu reprezenta o pista pe care voiam sa o urmez. Insa nu am coordonat niciodata un show TV gandindu-ma ca acesta ar fi criteriul de alegere a prezentatorului. Cred ca si de aceasta data, cursa va fi una deschisa. Vom avea in vedere, in mod cert, cateva femei, dar nu acesta va fi criteriul principal de selectie", a precizat Kim Shillinglaw.

BBC va difuza ultimele filmari cu Jeremy Clarkson in calitate de prezentator al emisiunii "Top Gear" in a doua jumatate a acestui an, a anuntat, joi, grupul media britanic. Kim Shillinglaw spune ca acele filmari, desi nu au fost finalizate, vor fi difuzate cel mai probabil in vara acestui an.
Sue Perkins si Jodie Kidd sunt principalele prezentatoare ale caror nume apar pe lista candidatilor care ar putea sa il inlocuiasca pe Jeremy Clarkson. Sue Perkins, coprezentatoare a emisiunii culinare "The Great British Bake Off", si-a inchis recent contul de Twitter dupa ce a primit amenintari cu moartea din partea unor utilizatori de sex masculin ai acestei platforme de socializare, in urma zvonurilor aparute in presa britanica, potrivit carora ar fi fost aleasa pentru a-l inlocui pe Jeremy Clarkson in rolul de prezentator al emisiunii "Top Gear".

Alti favoriti ai caselor de pariuri pentru a prezenta "Top Gear" sunt fostul prezentator al emisiunii "X Factor" Dermot O'Leary, actorul Philip Glenister si pilotul de motociclism viteza Guy Martin, scrie MEDIAFAX.

Jeremy Clarkson a dezvaluit recent faptul ca pregateste deja un alt show TV, dupa ce a fost concediat de BBC, in urma unei altercatii cu Oisin Tymon, un producator al emisiunii "Top Gear".

"Mi-am pierdut «copilul de suflet», dar voi crea un altul", a scris prezentatorul britanic in editorialul sau din saptamanalul Sunday Times.

"Nu stiu cine va fi celalalt «parinte» si nici cum va arata «bebelusul», dar nu pot sa stau pur si simplu acasa, organizandu-mi albumul cu fotografii", a adaugat Jeremy Clarkson.

Jeremy Clarkson a dezvaluit, de asemenea, ca medicii i-au spus ca are "probabil" cancer, cu doua zile inainte de acea altercatie, despre care prezentatorul britanic a spus ca a avut loc "in cea mai stresanta zi a sa din cei 27 de ani petrecuti la BBC".

Citeste si:
VIDEO Un prezentator Top Gear a distrus un Lamborghini de 280.000...
VIDEO Un prezentator Top Gear...

Jeremy Clarkson a mai spus ca, recent, a primit rezultatele analizelor, iar suspiciunea de cancer a disparut. Peste un milion de fani au semnat o petitie prin care au cerut managerilor de la BBC sa il repuna in functie pe Jeremy Clarkson, insa Tony Hall, directorul general al corporatiei britanice de media, a spus ca "a fost depasita o limita" si acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea".

Potrivit bbc.com, este de asteptat ca show-ul "Top Gear", unul dintre cele mai apreciate si populare programe difuzate in Marea Britanie, la televiziunea BBC Two, sa continue si fara Jeremy Clarkson.

Nu a fost inca stabilit daca James May si Richard Hammond, coprezentatori ai "Top Gear" alaturi de Jeremy Clarkson, vor continua sa realizeze aceasta emisiune. La fel ca si in cazul lui Clarkson, contractele lui James May si Richard Hammond cu BBC s-au incheiat si trebuie renegociate.

Citeste si:
Jeremy Clarkson i-a ironizat iar pe romani, in noua sa emisiune
Jeremy Clarkson i-a ironizat...

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite si atitudinea acerba impotriva conceptului de "corectitudine politica".

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, dupa ce a fost acuzat ca a folosit o expresie rasista in timp ce filma un episod din emisiunea "Top Gear". Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lunga de momente controversate - intens comentate si criticate - in care a fost implicat starul britanic.

Dupa suspendarea lui Jeremy Clarkson, emisiunea "Top Gear" nu a mai fost difuzata de BBC, in Marea Britanie. La randul lor, Richard Hammond si James May, coprezentatori ai "Top Gear", au refuzat sa mai realizeze acest show fara Jeremy Clarkson. Totodata, o serie de show-uri live programate in Marea Britanie si care se desfasurau sub brandul "Top Gear" au fost anulate.

Citeste si:
BBC donează încasările obținute în urma interviului controversat cu...
BBC donează încasările...

Pe de alta parte, radiodifuzorul public britanic ar putea avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline pe an dupa renuntarea la Jeremy Clarkson, dupa cum a relatat recent dailymail.co.uk. BBC Worldwide, "bratul comercial" al corporatiei BBC, castiga o suma estimata la 50 de milioane de lire sterline pe an din vanzarea drepturilor de difuzare ale show-ului "Top Gear", la nivel international. Acest show este difuzat in 214 tari din lume (inclusiv in Romania, n.r.).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.