BBC vrea sa declanseze "revolutia concurentei" si sa le permita producatorilor sai sa realizeze programe pentru televiziuni rivale, din Marea Britanie si de la nivel international, fapt care ar putea fi una dintre cele mai mari schimbari din istoria de 92 de ani a corporatiei publice britanice.

Potrivit theguardian.com, Tony Hall, directorul general al radiodifuzorului public britanic, a declarat ca BBC va declansa "revolutia competitiei", strategie prin care angajatilor de la divizia de productie interna a corporatiei, care este responsabila cu realizarea unor programe precum "Doctor Who", "Strictly Come Dancing" si "Top Gear", li se va permite pentru prima data sa produca show-uri pentru alte televiziuni de pe piata audiovizualului din Marea Britanie si de la nivel mondial.

Tony Hall planuieste totodata sa deschida programul televiziunilor din portofoliul BBC companiilor independente de productie. In prezent, companii independente de productie realizeaza seriale de succes pentru BBC, precum "Sherlock" si "Rev", insa rolul acestor tipuri de companii este totusi limitat.

"Daca producatorii independenti isi pot prezenta ideile oricarui radiodifuzor din lume, mi-as dori acelasi lucru si pentru BBC", a declarat Tony Hall.

Planurile lui Tony Hall au atras criticile detractorilor sai, avand in vedere ca numarul angajatilor permanenti ai departamentelor de productie interne ale BBC a fost redus in mod semnificativ in ultimele doua decenii. De asemenea, in ton cu restul industriei audiovizualului, BBC apeleaza din ce in ce mai mult la freelanceri si la angajati pe baza de contracte pe termen determinat. Totusi, BBC ramane unul dintre cele mai mari studiouri de productie de televiziune din lume, cu un personal de aproximativ 2.500 de persoane.

Potrivit theguardian.com, ramane de vazut cum va fi primita aceasta idee de politicienii britanici, avand in vedere ca BBC este o corporatie publica, dar si de industria de televiziune. Pe de alta parte, o decizie in acest sens atrage dupa sine o serie de modificari care ar putea fi incorporate in carta BBC din 2017, mai precizeaza The Guardian.

Citeste si:
Ministrul Bogdan Aurescu, „pus la zid” de BBC. „Ce ați dat voi...
Ministrul Bogdan Aurescu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.