Business 1 Iulie 2014 13:16
RCS&RDS a scos, luni, din grilele sale Look TV si Transilvania Live, care vor difuza Liga 1, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie la regimul "must carry" si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor, au declarat surse din media.

Compania de telecomunicatii RCS&RDS a scos luni, 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live (care s-a transformat recent in Look Plus), la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, conform surselor citate, transmite MEDIAFAX.

Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de alta parte, potrivit unor speculatii aparute pe piata audiovizualului, reprezentantii Look TV si Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un pret de aproximativ 7 lei pe abonat pe luna pentru retransmisia acestora incepand cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni sa fie difuzate in pachetele de baza ale cablistilor si nu in pachete separate, pentru care abonatii sa opteze daca vor sau nu sa plateasca.

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 si din Cupa Ligii in urmatorii cinci ani.

Conform surselor citate, UPC si Focus Sat, pe de o parte, si iNES IPTV, pe de alta parte, au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 si din Cupa Ligii.

In schimb, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai, ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei".

Pe de alta parte, este de asteptat ca si alti operatori mai mari sau mai mici de cablu din tara sa scoata din grilele lor televiziunile Look TV si Transilvania Live, in conditiile in care aceste televiziuni au decis sa renunte la regimul "must carry" incepand cu data de 1 iulie si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

Citeste si:
(P) Aplicatia Ownzones Passport, disponibila acum si in Romania...
(P) Aplicatia Ownzones...

Look TV si Transilvania Live se aflau pe lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii din Romania, in conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se afla pe locul 21 pe aceasta lista, iar Transilvania Live, pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului National al Audiovizualului.

Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista, care a fost publicata de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live au anuntat, pe 2 aprilie, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Citeste si:
Metropola TV urcă în topul televiziunilor cu cel puțin 25 de...
Metropola TV urcă în topul...

Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care detine licenta audiovizuala a televiziunii Look TV, si societatea NCN Studio TV S.A., care detine licenta Transilvania Live, au semnat o intelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, in data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achizitionat de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114 - 2019 si din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 - 2019.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.