Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a retras, joi, licenta postului de radio Click FM, avand in vedere ca reprezentantii acestuia nu au depus documentele necesare pentru prelungire, in termenul legal, scrie MEDIAFAX.

Consiliul National al Audiovizualului a reanalizat, in sedinta de joi, situatia licentei postului de radio Click FM. Potrivit sefului Biroului Licente-Autorizari din CNA, Razvan Frinculescu, dosarul nu a fost completat cu o declaratie notariala, precum si cu certificatul fiscal din care sa rezulte ca, la data solicitarii licentei audiovizuale, societatea care solicita acordarea licentei nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat. De asemenea, in urma monitorizarii realizate de reprezentantii CNA in perioada 2 - 5 iulie, s-a observat ca postul Click FM nu mai emitea, situatia nefiind notificata de radiodifuzor.

Astfel, membrii CNA au decis sa retraga licenta Click FM cu sase voturi "pentru" (Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Christian Mititelu, Laura Georgescu, Viorel Buda si Florin Gabrea ) si doua "impotriva" (Valentin Jucan si Cristina Trepcea).

Retragerea licentei Click FM este echivalent cu faptul ca postul de radio se inchide oficial.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a mai decis sa retraga licenta audiovizuala a Dolce Movie Fun, detinuta de societatea Romtelecom SA, din cauza ca televiziunea a depasit termenul de intrare in emisie prevazut de legea audiovizualului.

Decizia a fost luata in baza articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, care prevede ca "Licenta audiovizuala analogica se retrage daca titularul nu incepe difuzarea serviciului de programe, in conditiile stabilite prin licenta, in termen de 12 luni de la obtinerea licentei audiovizuale; Consiliul poate acorda doua prelungiri succesive de cate 6 luni in situatii justificate".

Intr-o ultima instanta, CNA a ales sa retraga licentele audiovizuale ale CineStar, ActionStar si ComedyStar - televiziunile de filme ale Realitatea Media -, din cauza ca acestea si-au intrerupt emisia mai mult de 90 de zile.

Decizia a fost luata cu unanimatate de voturi, in baza articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, care prevede ca "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Citeste si:
De ce s-a retras Nelu Curcă din serialul „La Bloc” la Mănăstirea...
De ce s-a retras Nelu Curcă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.