Societatile lui Donald Trump au o datorie cumulata de cel putin 650 de milioane de dolari, adica dublu fata de cat a anuntat candidatul republican in cadrul campaniei sale, dezvaluie in editia de sambata The New York Times (NYT), citat de AFP.

Cotidianul a recurs la un institut de studiu specializat in imobiliare sa colecteze date despre proprietatile magnatului, in special despre imobilele de birouri si terenurile sale de golf.

Reiese ca, in afara de cele 650 de milioane de dolari datorii, "o parte importanta" a averii lui Donald Trump depinde de trei acorduri cu parteneri care au subscris imprumuturi in valoare totala de doua miliarde de dolari.

Daca aceste imprumuturi nu sunt rambursate, Donald Trump nu va fi tras la raspundere, insa valoarea investitiilor pe care le-a realizat impreuna cu acestia va scadea, da asigurari NYT, scrie News.ro.

Intre creditorii imperiul lui Trump se afla si una dintre principalele banci din China - o tara pe care candidatul o prezinta in mod regulat ca pe un inamic comercial care este necesar sa fie supus - dar si Goldman Sachs, celebra banca de afaceri pe care Trump o acuza ca a favorizat-o pe rivala sa Hillary Clinton.

Miliardarului ii place sa insiste asupra succesului afacerilor sale, prezentandu-si reusita ca pe un garant al capacitatilor sale de a guverna Statele Unite.

El afirma ca are zece miliarde de dolari, o suma contestata de numerosi experti.

Trump continua, cu toate acestea, sa refuze sa prezinte in mod public declaratia de venituri sau sa permita un audit independent cu privire la cat de sanatoase sunt afacerile sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.