Sediul din Hamburg al Facebook a fost vandalizat de un grup de 15-20 de persoane, care au spart geamurile cladirii in care sunt gazduite birourile retelei de socializare, au aruncat vopsea pe peretii imobilului si au scris pe acestia mesajul "Facebook dislike".

Actiunea ar fi avut loc in noaptea de sambata spre duminica si ar fi fost realizata de un grup de 15-20 de persoane care au purtat haine negre, avand, totodata, capetele acoperite, au declarat duminica reprezentanti ai politiei din acest oras german, citati de Reuters.

Politia a precizat ca a fost lansata o investigatie in acest caz. Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca nu a fost ranita nicio persoana in timpul acestui incident. Acesta nu a facut comentarii privind posibilele cauze ale acestui act de vandalism.

De asemenea, conducerea europeana a Facebook este investigata in prezent in Germania, sub suspiciunea ca reteaua de socializare ar fi esuat in privinta inlaturarii unor mesaje care promovau discursuri rasiste.

Investigatia a fost anuntata luna trecuta, dupa ce mai multi politicieni germani si celebritati si-au exprimat ingrijorarea cu privire la cresterea numarului de comentarii in limba germana pe Facebook si pe alte retele online de socializare impotriva strainilor, in timp ce aceasta tara se lupta sa faca fata unui numar mare de refugiati.

Martin Ott, directorul Facebook pentru regiunea Europei de Nord, Centrala si de Est, care are sediul central la Hamburg, ar fi, la randul sau, vizat de aceasta investigatie.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Facebook a refuzat luna trecuta sa comenteze pe larg pe marginea acestei investigatii. Acesta a precizat, totusi, ca acuzatiile aduse Facebook sunt nefondate, iar reteaua de socializare si angajatii sai nu au incalcat legislatia germana.

Totodata, Facebook are un parteneriat cu grupul FSM, care monitorizeaza cu ajutorul unor voluntari serviciile retelei de socializare. De asemenea, Facebook a precizat ca isi incurajeaza utilizatorii sa penalizeze mesajele rasiste de pe aceasta retea de socializare.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,49 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
VIDEO George Simion, scandal cu poliția la sediul Digi24
VIDEO George Simion, scandal...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.